اعتراضات عدالت‌خواهی باشنده‌های بادغیس وارد سومین روز شد

معترضان از سه روزبه‌این‌سو به دلیل بی‌توجهی حکومت مرکزی درب مقام ولایت بادغیس را بسته اند و روز شنبه با راه اندازی تظاهرات گسترده خواستار مشارکت سیاسی در حکومت شده اند.

صدها باشنده‌ بادغیس به‌شمول نماینده‌گان مردم درپارلمان و شورای ولایتی و فعالان مدنی، با راه اندازی تظاهرات در جاده‌های شهر قلعه ریخته و دامنه اعتراضات‌شان را که از سه‌روز به این‌سو ادامه دارد بزرگ‌تر ساختند.

معترضین که با خود شعار های مختلف ازناهنجاری های موجود و بی توجهی دولت به وضعیت آن ولایت را حمل میکردند، مسیر استدیوم ورزشی شهر قلعه نو تا درب مقام ولایت بادغیس را راهپیمای نمودند.

عبدالبصیر عثمانی نماینده مردم بادغیس در پارلمان کشور میگوید: بی توجهی های حکومت طی چند سال گذشته به وضعیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بادغیس باعث شده است، تا آنها دست به تظاهرات بزنند و با صدور قطع‌نامه ای خواستار مشارکت سیاسی در بدنه حکومت شوند.

اعتراضان کننده‌گان هدف از این حرکت خود را برخورد دوگانه و بی‌توجهی حکومت در برابر مردم بادغیس می‌دانند و می‌گویند که کادرهای این ولایت در هیچ سمت حکومتی گماشته نشده اند.

ضیاءالدین اکازی یک نماینده ی دیگر مردم بادغیس در مجلس نماینده‌گان تاکید دارد که سال‌هاست دولت به دادخواهی‌شان گوش نداده و تا زمانی‌که به خواست‌ها و حقوق شان توجه نشود، از حرکت‌های اعتراضی خود دست برنمی‌دارند.

این اعتراض پس از آن در بادغیس اوج گرفت، که دولت به تازه گی جمعه گل همت را به عنوان والی بادغیس گماشته وقرار بود، وی به روز پنجشنبه هفته ی گذاشته به کارش آغاز نماید.

اما باشنده گان بادغیس، در کنار بستن درب مقام ولایت، دو روز پیش نیز با بستن میدان هوایی مانع نشست طیاره ی حامل جمعه گل همت والی جدید بادغیس که قرار بود از کابل وارد قلعه نو شود، شده بودند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top