اعتصاب کاری راننده گان موتر های باربری و مسافربری بخاطر افزایش اخاذی های پولیس شاهراه هرات – قندهار

صدها راننده وسایط باربری و مسافربری در شاهراه هرات – قندهار بنا بر اخاذی‌های غیرقانونی از سوی پولیس دست به اعتراض زده و این مسیر را بستند.

آنان می‌گویند: چندین پوسته ی پولیس شاهراه در قسمت فراهرود، این رانندگان را لت و کوب می‌کنند، که در تازه ترین مورد یک راننده موتر باربری را بخاطر نپرداختن پول کشته و موتر آن‌ را به آتش کشیده اند.

راننده گان موترهای باربری و مسافربری شاهراه هرات – قندهار بنا به آنچه اخاذی پولیس این شاهراه عنوان میکنند، دست به اعتراض زده و موترهای شان را در مسیر این شاهراه متوقف ساخته اند.

آنان میگویند: از منطقه دوراهی فراهرود تا به لشکرگاه پوسته های امنیتی از هر موتر باری و مسافر بری به هر اندازه ی که خواست، اخاذی میکند و در صورت عدم پرداخت، پولیس شاهراه با دریوران با خشونت برخورد میکند.

شماری از این دریوران مدعی اند که در هفته ی گذشته، پولیس شاهراه به خاطر عدم پرداخت پول از سوی یکی از دریوران، بالای موترش تیراندازی کرده است که در نتیجه دریور موتر مذکور به قتل رسیده است و موترش آتش گرفته است.

این دریواران تاکید دارند که این موضوع را بار، بار با مسئولان امنیتی و اداره ی محلی ولایت فراه به جریان گذاشته اند، اما هیچ توجه ی برای مرفوع ساختن آن صورت نگرفته است.

از سوی هم نماینده گان مردم در شورای ولایتی فراه نیز از این وضعیت ابراز نگرانی کرده، تاکید دارند که برخورد پولیس شاهراه در این ولایت با راننده گان غیر انسانی است.

خیر محمد نورزی معاون شورای ولایتی فراه: مسئوولان پولیس آن ولایت را در حل این مشکل ناتوان می خواند.

قوماندان امنیه فراه و معاون والی این ولایت با اینکه برای رسیده گی به مشکلات این راننده گان به منطقه ی میرداوود آمده بودند، اما حاضر به گفتگو با رسانه ها نشدند.

در همین حال برخی از آگاهان امور به این باور استند که مقام های ارشد امنیتی و محلی فراه در این اخاذی ها دست دارند و از این بابت پول های هنگفتی به دست میاورند.

عبدالقادر کامل آگاه امور سیاسی میگوید: فساد در برخی از اداره های مربوط به وزارت داخله تا جای بالا گرفت، که چندی قبل رئیس جمهور کشور وزارت داخله را قلب فساد خطاب کرد.

این اولین باری نیست که راننده گان موتر های باربری دست به اعتراض و اعتصاب کاری میزنند، چندی قبل نیز صدها دریور در مسیر همین شاهراه در منطقه ی فراه رود، دست به اعتراض زدند و برای چند روز سرک را برای ترافیک مسدود ساختند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top