افزایش صادرات محصولات افغانستان به خارج از کشور

رییس اداره ترانزیت اداره ‌کل راه‌داری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی جمهوری اسلامی ایران می‎گوید در نیمه نخست امسال نسبت به سال گذشته، ۱۷ درصد ورود موترهای ترانزیتی ایران به افغانستان افزایش یافته است.

به گفته او ورود موترهای ترانزیتی از افغانستان به ایران نیز ۳۴ درصد افزایش داشته است.

حمید محمدی‌فاز به خبرگزاری ایرنا گفته که طی نیمه نخست امسال ۱۰ هزار و ۵۰۶ موتر ترانزیتی از مرز دوغارون کالای تجاری به افغانستان برده‌اند که در مقایسه با ۹ هزار و ۳۸ موتر باربُری، در مدت مشابه پارسال، ۱۷ درصد افزایش داشته است.

او گفته که این ترانزیت خروجی بیشتر شامل بارگیری و انتقال کالا از بنادر جنوبی ایران به افغانستان بوده است.

در همین حال سیدجمال‌الدین هاشمی عضو هیئت مدیره و مسوول روابط بین‌الملل اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید میزان تجارت و تبادل کالا میان افغانستان و ایران درشش ماه گذشته افزایش یافته است.

به گفته او به دلیل بسته شدن مرزهای کشورهای آسیای میانه تبادل کالا میان افغانستان و ایران بیشتر شده است.

آقای هاشمی افزود تنها در شش‌ماه نخست سال جاری بیشتر از ۳۱ هزار تُن محصولات افغانستان از طریق اتاق ولایتی هرات به کشورهای آسیا، اروپا و آسیای میانه صادر شده است.

وی ادامه داد که این محصولات شامل نباتات طبی، میوه جات خشک، محصولات حیوانی، حبوبات، سنگ پروسس شده، قالین و غیره محصولات دیگر بوده است.

اقای هاشمی در ادامه گفت که افغانستان به دلیل داشتن موقعیت استراتیژیک تلاش دارد تا سهولت‎های بیشتر را برای کشورهای که از این مسیر عبور می‎کنند ایجاد کند.
به کانال تگرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top