برگذاری همایش مشترک عالمان دینی و زنان فعال اجتماعی به منظور مبارزه با خشونت علیه خانم ها درهرات

عالمان دین و فعالان حقوق زن در یک برنامه‌ی مشترک در هرات گردهم آمدند تا چگونگی مبارزه با خشونت در مقابل زنان را به بررسی بگیرند. ده ها تن از عالمان دین که دراین برنامه شرکت کرده اند، می‌گویند، اسلام مخالف حضور زنان در فعالیت‌های اجتماعی نیست و نقش آنان باید تقویت شود.

این شمار از عالمان دین و فعالان حقوق زن در یک برنامه‌ ی مشترک در هرات در مبارزه‌ی واقعی با خشونت در برابر زنان کشور تاکید میکنند.

عزیز جامی برگزار کننده‌ ی این برنامه می‌گوید، هدف این نشست گسترش دامنه‌ ی همکاری‌های زنان از طریق نقش بارز علمای دین در تبلیغ برای مردم است.

همین حال شماری از عالمان دینی میگویند: تامین حقوق زنان و محو خشونت علیه زنان بخشی از برنامه‌های تبلیغ ملا امامان شماری از مساجد در غرب کشور است.

سیداحمد آخوندزاده نماینده‌ی شورای علمای حوزه غرب کشور می‌گوید، عالمان دینی از زنان پشتیبانی می‌کنند و اسلام در تضاد با نقش زنان در جامعه قرار ندارد.

از سوی دیگر، شماری از فعالان مدنی در هرات تلاش‌ها برای کاهش خشونت در مقابل زنان در یک دهه‌ی گذشته را کافی نمی‌دانند.

ماریا بشیر فعال حقوق زن در هرات به این باور است که عالمان دین باید در این زمینه نقش و مسئولیت‌های اساسی شان را انجام دهند.

برخی ها هم به این باورند که هرچند مقدار زیادی پول برای آگاهی دهی عامه در مورد تامین حقوق زنان از طریق پروژه‌ها هزینه شده، اما این کار بیش‌تر در شهرهای بزرگ متمرکز بود.

برخی‌ها می‌گویند: هنوز راه درازی برای کاهش خشونت در مقابل زنان در پیش بوده و نیاز است تا برنامه‌های آگاهی‌ دهی به ولسوالی‌ها و دهات افغانستان نیز گسترش یابد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top