تجمع اعتراضي مردم كروخ هرات درپيش روي دفتر والي اين ولايت

ده ها تن از باشندگان ولسوالی کرخ هرات دراعتراض به  بی کفایتی ولسوال آن ولسوالی درمقابل ساختمان ولایت هرات دست به تجمع زدند.آنان ادعا میکنند كه ولسوال کرخ در اکثر موارد با زورمندان افرادمسلح غيرمسئول بر علیه مردم همکاری داشته و جوابگو به هیچ شخصی نمیباشد.درهمین حال مقامات محلی هرات میگویند: به هیچ گروه و یا شخصی اجازه نخواهند داد تا زمینه ی فعالیت های مخربانه را به دست آورد.

اینها شماري ازمردم ولسوالي كروخ هرات ميباشند، كه صبح امروز درپيش روي ساختمان دفتروالي هرات تجمع كرده بودند.

آنان میگویند: از چندی به این سو که فراهان مبارز در ولسوالي کرخ به عنوان ولسوال فعالیت دارد، نا امنیها درآن منطقه افزایش پیدا کرده است.

آنان از دولت میخواهند تا در زودترین فرصت وی را از سمتش برکنار کرده و فردی مصلح را جایگزین کند.

معترضان ميگويند: كه افراد مسلح غيرمسئول درمناطق ولسوالي كروخ ، دست به دزد وغارت اموال مردم ميزنند و ولسوال آن منطه با اينكه آنهارا خوب ميشناسد، هيچ اقدامي براي جلوگير اززورگويي هايشان نميكند.

مردم معترض همچنان هشدار دادند در صورت بی توجهی به این مسئله اقدامات بعدیشان به خشونت کشیده خواهد شد.

در همین حال مقامهای محلی ولایت هرات میگویند: قرار است تا در جهت روشن شدن قضیه هیئتی حقیقت یاب را به آن ولسوالي بفرستد.

محي الدين نوري سخنگوي والي هرات ميگويد: اداره محلي هرات به هیچ عنوان به کسی اجازه نخواهند  داد تا امنیت مردم را به خطر بیاندازد.

این اعتراضات در حالی در ولایت هرات صورت میگیرد که از 3 ماه گذشته به این سو در بخش ولسوالها و فرماندهان پلیس این ولایت تغییرات زیادی به عمل آمده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top