تظاهرات مردم هرات در پیوند به افزایش حمله بر مساجد و عالمان دینی دراین ولایت

صدها تن در هرات به دلیل افزایش حملات ترویستی بر عالمان دینی و مساجد در این ولایت دست به تظاهرات زدند. معترضان دولت را در تامین امنیت شهروندان به بی توجهی متهم می کنند و از اداره های امنیتی می خواهند که عاملان حمله بر مساجد را شناسایی و دستگیر کنند. در حالیکه پیشتر مسئوولان وزارت امور داخله کشور گفتند که، این حملات کار گروه داعش است، اما والی هرات تاکید می کند که تلاش های نیروهای امنیتی برای شناسایی و دستگیری عاملان این حملات ترویستی جریان دارد.

صدها تن از باشنده های هرات در مقابل ساختمان ولایت گردهم آمده و شعارهای ضد ترور و حملات تروریستی سر دادند. 11

معترضان، حملات ترویستی بر عالمان و مساجد در این ولایت را محکوم نموده و اداره های امنیتی را در تامین امنیت شهروندان به بی پروایی متهم می کنند.

آنان تاکید دارند که اینگونه حملات، اتحاد میان مردم را از بین نخواهد برد.

این تظاهرات به دنبال حمله اخیر بر یک مسجد در شهر هرات که منجر به کشته شدن یک عالم دینی و زخمی شدن پنج تن دیگر شد، راه اندازی شده است.

از سوی هم، شماری از اعضای شورای ولایتی هرات می گویند حملات اخیر بر مساجد و عالمان دینی در این ولایت کار استخبارات کشورهای همسایه است.

محمد مهدی حدید مسوول کمیته ی امنیتی شورای ولایتی هرات می گوید: دلیل این گونه حملات تروریستی در این ولایت، کم کاری نیروهای امنیتی است.

درهمین حال مقام های محلی در هرات از تلاش های نیروهای امنیتی برای شناسایی و بازداشت عاملان این حملات ترویستی خبر می دهند.

محمد آصف رحیمی والی هرات میگوید: این حملات کار گروه های تکفیری و افراطی است و حملات پیچیده ی را برنامه ریزی میکنند، که دیر یا زود دستگیر و به پنجه ی قانون سپرده خواهند شد.

در دو ماه گذشته این دومین رویداد انفجاری است، که در مساجد ولایت هرات رخ میدهد. پیش از این نیز در مسجد رضائیه واقع در منطقه پل غوردرواز هرات، یک انفجار صورت گرفت که درآن زمان نیز تعدادی از نمازگذاران زخم برداشتند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top