حادثه خونین ترافیکی در هرات

براثربرخورد یکعراده موترنوع فلانکوچ مسافربری با موترنوع تیلرباربری در ولسوالی انجیل هرات هفت تن ازاعضای یک فامیل کشته ویک تن دیگرمجروح گردید.

مسئولین اداره ترافیک هرات میگویند:حوالی ساعت 9 سه شنبه شب زمانی که یکعراده موترنوع فلانکوچ مسافربری درمسیرراه قریه نوین ولسوالی انجیل هرات بسوی شهردرحرکت بود،درمسیرراه با یکعراده موترباربری نوع تیلربرخورد نمود، که درنتیجه هفت تن ازاعضای یک خانواده کشته ویکتن دیگرشدیدآ زخم برداشت.

سمونیارامین الله میهن یارمدیراداره ترافیک هرات گفت: کشته شده گان شامل سه زن،سه مرد ویک طفل میباشند که به شفاخانه حوزه وی هرات منتقل گردیده اند.

درهمین حال محمدرفیق شیرزی سخنگوی شفاخانه حوزه وی هرات تائید میکند که هشت تن کشته وزخمی شده گان این حادثه ترافیکی را به شفاخانه انتقال داده  .

وی افزود وضعیت صحی فرد مجروح وخیم است و به حالت کوما به سر میبرد.

مدیر ترافیک هرات همچنان میگوید : دریور موتر تیلر در حال حاضرتحت بازداشت بسرمیبرد.

به گفته او:عدم مقررات ترافیکی ازسوی راننده تیلرباربری باعث بروزاین حادثه گردیده است.

این درحالیست که مسوولین مدیریت ترافیک ولایت هرات: بروزاکثریت حادثات ترافیکی دراین ولایت را بی احتیاطی وغیر مسلکی بودن دریوران و عدم رعایت قوانین ترافیکی از سوی راننده گان  عنوان میکنند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top