حریق هزاران لیتر تیزاب به هزینه ی بیشتر از ده میلیون دالر آمریکائی درهرات

بیش از پانزده تن تیزاب که در ساخت هروئین از آن استفاده می شود از سوی مسئوولان امنیتی در ولایت هرات آتش زده شد. این تیزاب ها یک هفته پیش از سوی پولیس در ناحیه پنج شهر هرات کشف و ضبط شد. مسوولان امنیتی در هرات می گویند: بیش از ده میلیون دالر ارزش این تیزاب ها است که به تازه گی از مرز اسلام قلعه وارد این ولایت شده بود.

پولیس این محموله تیزاب را که قرار بود در ساخت هروئین استفاده شود، هفته ای پیش از ناحیه پنجم شهر هرات کشف و ضبط کرد و هیاتی از مرکز کشور به منظور آتش زدن این مواد کیمیاوی به هرات آمده است.

جنرال محمد ایوب انصاری قوماندان امنیه هرات می گویند: بیش از ده میلیون دالر ارزش این تیزاب ها است، که به تازه گی از مرز اسلام قلعه وارد این ولایت شده بود.

به گفته ای پولیس هرات، یک تن در پیوند به انتقال این تیزاب ها که قرار بود، به منظور ساخت هیروئین به ولایت های جنوبی کشور انتقال داده شود بازداشت شده است.

در همین حال مقام های محلی در هرات می گویند: برای جلوگیری از وارد شدن این مقدار تیزاب به داخل کشور اداره های مربوطه کم کاری کرده اند.

جنرال مجمد جمعه عدیل سرپرست مقام ولایت هرات می گوید: تمام کارمندانی دولتی در گمرک و دیگر بخش ها که در وارد شدن این محموله تیزاب به داخل کشور سهل انگاری کرده اند، به اداره های عدلی و قضایی معرفی خواهند شد.

از سوی دیگر مسئوولان در وزارت امور داخله می گویند: این محموله تیزاب از سوی گروه های مافیایی به کشور وارد شده است.

عبدالخلیل متین سارنوال اختصاصی مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله تاکید دارد، که چندین کارخانه تولید مواد مخدر در شماری از ولایت های ناامن کشور وجود دارد، که قاچاقبران به حمایت گروه های مخالف مسلح دولت در این کارخانه ها دست به پروسس مواد مخدر می زنند.

هرات به دلیل هم مرز بودن با دو کشور ترکمنستان و ایران همواره مورد توجه گروه های مافیایی و قاچاقبران مواد مخدر بوده است.

در جریان سال جاری صدها کیلوگرام مواد مخدر که قرار بود به کشورهای همسایه انتقال داده شود، از سوی نیروهای امنیتی در هرات کشف و ضبط شده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top