خواست جوانان هرات ازاعضاي لويه جرگه مشورتي: درامضا توافق نامه قوانين نافذه كشور را مد نظربگيريد

گفتمان جوانان هرات پیرامون موافقت نامه امنیتی افغانستان با امریکا و دورنمای سیاسی افغانستان برگذارگرديد، اين برنامه از سوی گروه فرهنگیان جوان حوزه غرب در سالون ابن سینای شهر هرات تدوير يافت.گفتمان جوانانا حوزه غرب درهرات

دوروزقبل ازاولين جلسه لويه جرگه مشورتي ، شماري ازفعالين جامعه مدني،محصلين پوهنتونهاي مختلف ولايت هرات با تدويريك گفتمان خواهان توجه و جديت اعضاي لويه جرگه مشورتي به رد يا تائيد توافق نامه ميان افغانستان وآمريكا شدند.

مسئولان گروه فرهنگيان جوان حوزه غرب وبرگذاركننده گان اين گفتمان ميگويند: اين برنامه به منظور جمع آوري ديدگاه ونظريات مثبت ومنفي پيرامون عقد توافق نامه امنيتي افغانستان با آمريكا راه اندازي گرديده است.

ويس احمد حكمت مسئول گروه فرهنگيان جوان حوزه غرب گفت: اعضای لویه جرگه در مورد تائید و یا رد این موافقت نامه تصمیم خواهند گرفت، اما خواهش ما اینست تا اساسات و قوانین ملی و اسلامی مردم كشورما نیز مد نظر گرفته شده و بر منافع علیای سرزمین مان  تاکید گردد.

ازسوي ديگر: احمد فرهاد مجیدی وکیل مردم هرات در ولسی جرگه امضای موافقت نامه امنیتی میان کابل و واشنگتن را نیاز مبرم جامعه افغانی دانسته، خواهان امضای آن شد.

اين درحاليست كه رئیس جمهور کشور دراوايل همين هفته دريك نشست خبري گفت: من هرگز این حق را به خود و دولت افغانستان نمی دهم که در قضایای بزرگ و مهم ملی مانند موافقتنامه امنیتی و دفاعی با یک کشور خارجی به آن وسعت که این قرارداد صورت می گیرد و ابعادیکه این موافقتنامه برای ما و برای منطقه دارد، فیصله نمائیم.

حامد کرزی گفت: که اگر مشورت اعضای جرگه مثبت بود و از جانب آنها مسوده موافقتنامه امنیتی پذیرفته شد، طبیعی است که مسوده مذکور به ولسی جرگه میرود و در آنجا به اساس قانون به آن رای تایید و یا رد داده میشود.

قراراست به تاريخ سي ام ماه جاري (روزپنجشنبه) اولين جلسه لوي جرگه مشورتي دركابل پايتخت كشوربرگذارگردد، كه گفته ميشود: به تعداد 2500 تن ازاقشارمختلف مردم افغانستان درآن شركت خواهند نمود.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top