داکتران خانم درهرات یک عملیات پیچیده ی مغز را موفقانه انجام داده اند

گروهی از داکتران زن در هرات، برای نخستین‎‌بار موفق به انجام عملیات جراحی پیچیده‌ی مغز شده‌اند.این داکتران می‌گویند؛ عملیات جراحی بالای یک مرد ۶۰ ساله که از اثر فشار بلند دچار خون‌ریزی مغزی شده بود و بیمار از ناحیه راست فلج بود، صورت گرفت که پس از انجام عملیات بهبود یافته است. درهمین حال، مسوولان بیمارستان حوزوی هرات از داشتن ظرفیت بلند تخصصی در بخش جراحی اعصاب دراین بیمارستان اطمینان داده و از حکومت خواستار به دسترس قراردادن تجهیزات بیشتر طبی دراین بخش اند. این داکتران بخاطر انجام موفقانه ی این عملیات از سوی اداره ی محلی هرات مورد تقدیر قرار گرفتند.

فرشته حبیب، بانوی که از دوسال بدینسو در بخش جراحی مغز و عصاب و ستون فقرات شفاخانه ی حوزه ی هرات، فعالیت دارد.

او عضو گروه پنج نفری بانوانی است، که به تازه گی موفق شده اند، تا یک عملیات پیچیده ی مغز را بالای یک مرد ۶۰ ساله موفقانه انجام دهند.

بیمار که بر اثر فشار بلند خون دچار خونریزی مغزی شده بود، سمت راست بدن وی دچار فلج شده گی گردیده بود، که اکنون پس از عملیات دوباره صحت یاب شده و توانمندی اش را بدست آورده است.

داکتر فرشته حبیب از اینکه تیم شان موفق به انجام این عملیات پیچیده شده اند، ابراز خرسندی میکند.

هرچند در بخش جراحی مغز و عصاب شفاخانه ی حوزه ی هرات، از حدود ده سال به این سو عملیات های پیچیده ی مغز انجام میشود، اما این یکی بیانگر توانمندی و موفقیت خانم ها در تداوی بیماران وخیم را نشان میدهد.

از همین رو این داکتران بخاطر انجام موفقانه ی این عملیات از سوی اداره ی محلی هرات مورد تقدیر قرار گرفتند.

با این حال داکتر فرشته حبیب از مردم و دولت میخواهد، تا برای انگیزه وتلاش بیشتر داکتران، آن ها را حمایت کرده وبه توانایی های جامعه پزشکی اعتماد کنند.

از سوی هم مسوولان شفاخانه ی حوزه ی هرات میگویند: به طور میانگین در هر ماه حدود یک صد واقعه عملیاتی و جراحی های بزرگ و کوچک مغز و عصاب در این مرکز درمانی انجام میشود.

داکتر محمد ناصر حبیب رئیس شفاخانه ی حوزه ی هرات و ممسوول بخش جراحی مغز و عصاب میگوید: ظرفیت و دانش تخصصی درهرات در سطح بالای وجود دارد، اما بزرگترین مشکل عدم دسترسی به امکانات و تکنولوژی روز است، که آن ها با کمترین و ابتدائی ترین عملیات های بزرگ و پیچیده ی را انجام میدهند و دولت باید روی امکانات و تجهیزات شفاخانه ی سرمایه گذاری کند.

هرات طی سال های آخیر در قسمت طبابت رشد چشمگیری داشته است، که بیماری های مختلف، مانند جراحی های پیچیده ی مغز وعصاب و ستون فقرات، تبدیل کلیه، تداوی بیماری های قلبی و دیگر موارد در شفاخانه های دولتی وخصوصی این ولایت توسط متخصصین مورد مدوا قرار میگیرد.

بزرگترین مشکلی که همواره از سوی پزشکان مطرح میشود، عدم دسترسی به امکانات و تکنولوژی مدرن است که داکتران با امکانات بسیار کم و ناچیز دست به تداوی بزرگترین و پیچیده ترین بیماری ها میزنند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top