درباره کهندژ

درود ما نثار تان باد!

خدا را سپاس می گوییم از اینکه زنده هستیم و هستی ما از اوست ، پس چی زیباست که درین لحظه هستی خویش تا آن روزیکه چشم از جهان بپوشیم،به یاری خداوند بزرگ بتوانیم اعوامل اجتماعی و فرهنگی زمانه خود را در چوکات یک خبرگذاری دریک مجموعه تحت نام کهندژ که همانا(گنجینه ازرویدادهاواطلاعات)است تقدیم علاقه مندان بداریم. و این کاریست بس دشوارواینک دوراز همه وابسته گی هاوجانب داری ازفرد،گروه،حزب ومطلقآ مستقل بیاری خداوند و به کمک تو صفا دل بیننده چنین گذرگاهی را میگشایم.

حالا که تصمیم گرفته ایم که این خبرگذاری را به عنوان جایگاه اصلی اطلاع رسانی مان مدیریت کنیم ترجیح میدهیم که موضوع این مرکزرا محدود نکنیم. هر موضوع سیاسی،خبری،اجتماعی وفرهنگی وغیره را درحوزه غرب افغانستان تا حد توان تهیه وبرای استفاده شما بزرگوارن میگذاریم.

لازم میدانیم تا اضافه کنیم اینکه همه مطالبی که در این سایت منتشر میشود نظرات شخصی مان نیست به کمک دوستان وهمکاران درخدمت تان هستیم و نظر دهی برای همه آزاد است و حتی انتقاداد سالم وسازنده شما هم از بخش نظرات پاک نخواهد شد. و اما اینکه تنها وقتی میتوان عادلانه قضاوت کرد که به دور از شیفتگی و یا نفرت تلاش کنیم که با روشی منطقی،پاک را از ناپاک بشناسیم. به اعتقاد ما همه نیاز داریم به خداوند بازگردیم که مارامت محمدی آفریده است واین تنها دوای موجود برای همه بیچارگی های امروز ماست. در این سایت تلاش خواهد شد تا ازاصل امانت داری وصداقت ومساوات که همانا روش اساسی و مسلکی اطلاع رسانی میباشد به دور نباشیم.  مدیران سایت

هدف ازانتخاب نام کهندژ برای این خبرگزاری ، بخاطراینکه درحوزه غرب افغانستان فعالیت دارد،و هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام خور نوش حاکم عصرمنوچهر نسبت میدهند . و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات  بنا شده است .

کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای ( منزل نشیمن ) ، هشت مسجد جامع ، نهصد مسجد و دوکان ، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است. که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح ( ۳۹۶-۴۸۱ )که در کهندز تولد و تربیت یافته است ،نام گرفت.

در قرن ششم در فتنه ملا حده ، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی ( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است .

کهندژ در قرون اخیر تدریجا” هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمده است. اما بعضی حصص مرتفع ، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود. ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد .

خبرگزاری کهندژبا حفظ استقلالیت وبیطرفی درکناراینکه خبرهای حوزه غرب را همواره اتشارمیدهد،میکوشد تا ازدیگرنقاط کشوروفراترازمرزهای افغانستان خبرهای را جمع آوری نموده وبرای اطلاعات شما دراین ویب سایت منتشرنماید.

مدیران خبرگزاری

عبدالقیوم پدرام قاضی زاده

سید نذیرایوبی

شماره های تماس:

۷۹۹۲۵۲۵۱۶ (۰۰۹۳)

۷۹۷۲۵۱۲۵۱ (۰۰۹۳)

۷۰۰۴۴۴۴۹۰ (۰۰۹۳)

مکاتبه برقی:

pnc2010@gmail.com

nazer5522@gmail.com

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top