روند نصب پلیت‌های قانونی به واسطه‌های باربری در ولایت هرات آغاز شد

وزیر ترانسپورت کشور که دو روز میشود به ولایت هرات سفر کرده است، از رسیده گی به حل مشکل و چالش های سد راه موترهای باربری خبر میدهد.

محمد حمید طهماسی وزیر ترانسپورت کشور میگوید: روند آغاز نصب پلیت های قانونی را به موتر های باربری از هرات آغاز کرده اند و این روند در سراسر کشور به اجرا گذاشته خواهد شد.

وزارت ترانسپورت می‌گوید هدف از این اقدام، جلوگیری از فرار عواید، کاهش جرم‌ها و حاکمیت قانون در کشور می‌باشد.

از سوی هم محی الدین نوری سرپرست مقام ولایت هرات میگوید: که برای موتر داران یک هفته فرصت داده شده است، تا پلیت های قانونی موتر های شان را نصب نمایند، در غیر آن پس از مدت تعین شده، موترهای فاقد پلیت متوقف داده خواهد شد.

در همین حال شماری از موترداران و دریوران موتر های باربری از از چالش های موجود، سد راه شان شکایت نموده میگویند: که هنوزهم در بزرگ‌راه های کشور نیروهای امنیتی با آنان برخورد نامناسب می‌کنند و از آنها پول غیرقانونی گرفته می‌شود.

وزیر ترانسپورت کشور، نیز میگوید: قرار است، تمامی مشکلات موتر داران و دریوران با ریاست جمهوری کشور شریک ساخته شود و برای حل مشکلات قانونی شان که از بابت موجودیت باقی داری های جوازسیر و محصول است، اقدامی همه جانبه صورت گیرد.

وزیر ترانسپورت، در حاشیه‌ی سفرش به هرات، ساختمان انتظارخانه رفت و آمد کننده‌گان و ترمینل عمومی هرات را نیز افتتاح کرد.

وزارت ترانپسورت هم‌چنان از ساخت چهار ترمینال معیاری در دروازه‌های شهر هرات خبر داده که با ساخت آن، مشکلات ترانسپورتی وسایط باربری رفع خواهد شد.

وعده ی که در سال گذشته نیز از سوی همین وزیرداده شد و تا اکنون جامعه عمل نپوشیده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top