شوراي ولايتي هرات طرح را روي دست گرفته كه بر مبناي آن قرار است معتادين سطح شهر را با همكاري برخي نهاد هاي دولتي و افراد خير جمعاوري نموده و تحت مداوا قرار دهد.
در نشستي كه به همين منظور صورت گرفت روسای اطلاعات و فرهنگ، سره میاشت، مدیريت مبارزه با مواد مخدر، قوماندانی امنیه وبرخي از اعضاي جامعه مدني همكاري شانرا اعلام داشته و از طرح شوراي ولايتي حمايت نمودند.
محمد عسکر انوری معاون شورای ولایتی هرات با بيان اينكه معتادین قشر مریض جامعه بوده و نیاز به معالجه دارند، گفت: هرات یکی از ولایاتی است که آمار معتادین در آن رو به افزایش بوده و همين امربه يك معضل اجتماعی مبدل شده است.
از جانبي هم احمد احسان سروريار رييس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات و سخنگوي كميسيون جمعاوري معتادين تاكيد نمود كه در قدم نخست اقدامات پيشگيرانه به منظور جلوگيري از تلفات معتادين در اولويت قرار داده شده كه در مراحل بعدي، تداوي همزمان معتادين هرات وولايات كشورصورت خواهد گرفت كه بعد ازمدوا كامل، اين افراد به خانواده هاي شان در هرات وولايات تسليم داده ميشوند.
آقاي سرورياردر مورد هزينه مصارف و بودجه عملي شدن طرح تداوي معتادين گفت: عمدتا در اين بخش مردم خير و تجار ما آماده گي شانرا اعلام داشتند و از سوي هم كسانيكه علاقمند كمك به اين پروسه باشند ميتوانند مساعدت ها شانرا به كميسيون متذكره بسپارند.
درهمين حال مدير بخش كاهش تقاضاي رياست مبارزه با مواد مخدر هرات ضمن استقبال از طرح شوراي ولايتي مبني برجمعاوري معتادين از سطح شهر، تاكيد نمود كه نتايج كار اين كميسيون وابسته به عملي شدن تعهدات است كه از سوي مردم و نهاد هاي دولتي داده شده است.
بر بنياد طرح مذكور قرار است درمرحله نخست بين 400 تا 600 تن از معتادين جمعاوري و براي مدت سه ماه تحت مداوا قرار داده شوند.
هرچند طرح اخير شوراي ولايتي با همكاري نهاد هاي دولتي ومردم مورد حمايت مقامات محلي و قرار گرفته و مردم نيز از آن حمايت مالي نموده اند ، اينكه روند عملي آن تا چي زماني تداوم مييابد بسته گي به مساعدت هاي مالي مردم داشته زيرا تا به حال هيچ يك از نهاد هاي دولتي نتوانستند گام هاي موثري را در همين راستا بردارند.