محکوم کردن حملات ترویستی از سوی باشنده های هرات

ده ها تن از فعالان مدنی و باشنده های هرات در یک گردهمایی حمله خونین تروریستی اخیر در کابل پایتخت کشور را محکوم کردند. این فعالان مدنی خواهان اعدام عاملان حملات هراس افگنانه هستند و از دولت می خواهند که با گروه های تروریستی معامله نکند. از سوی دیگر این شمار از فعالان مدنی و باشنده های هرات رهبران حکومت را در تامین امنیت شهروندان به سهل انگاری متهم می کنند و خواهان برکناری این رهبران هستند.

ده ها تن از باشنده های هرات و فعالان مدنی اینجا در مقابل ساختمان ولایت هرات گردهم آمده و حمله ای خونین روز گذشته در شهر کابل پایتخت کشور را محکوم می کنند.

این افراد ضمن همدردی و غم شریکی با اقارب این رویداد ترویستی خواهان مجازات عاملان رویدادهای هراس افگنانه در کشور هستند.

از سوی هم شماری از فعالان مدنی و باشنده های هرات سران حکومت وحدت ملی را در قسمت تامین امنیت مردم به بی پروایی متهم می کنند و خواهان برکناری این رهبران هستند.

در همین حال شماری از اعضای شورای ولایتی هرات نیز در میان این افراد حضور یافته اند.

این اعضای شورای ولایتی هرات ضمن نکوهش حمله خونین کابل، خواهان اعدام تمام زندانیان طالبان و دیگر کروه های هراس افگن هستند.

از سوی دیگر برخی از آگاهان امور خواهان تطبیق یکسان قانون هستند، به باور این آگاهان، در برابر عاملان رویدادهای تروریستی حکومت همواره ترحم داشته است و بیشتراز خانه های شان در زندان ها به آنها رسیده گی میشود.

خانم ماریا بشیر یکتن از حقوق دانان در ولایت هرات میگوید: باید تمام افرادی که در رویدادهای هراس افگنانه و کشتار افراد ملکی در کشور دست دارند؛ باید اعدام شوند.

حمله خونین روز گذشته در شهر کابل تلفات سنگینی بر غیر نظامیان وارد کرد، که گفته میشود این حمله تروریستی از سوی شبکه ی حقانی صورت گرفت، بیش از صد تن جان باختند و نزدیک به 400 تن هم زخم برداشتند.

این حمله تروریستی واکنش های زیادی را در افغانستان و جهان در پی داشت.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top