مسئولان اتحادیه صنعتگران هرات میگویند:هفتاد درصد فابریکه های تولیدی شهرک صنعتی هرات درحال رکود است

شماری از بازرگانان وصنعت کاران ولایت هرات خواهان تغیرسیاست اقتصادی دولت وجلوگیری از رکود گسترده فعالیت های صنعتی واقتصادی در هرات هستند.آنان هشدارمیدهند که از مجموع 350 کارخانه تولیدی درهرات بیشتر از 70 درصد آن از فعالیت دست کشیدند ومتباقی نیز بگونه نیمه فعال ویا به حالت تعلیق قرار دارند.شهرک صنعتی هرات - تابلو

شهرک صنعتی هرات پس از ده سال فعالیت هنوزهم درمعرض خطر قراردارد.

شماری از تاجران وفابریکه داران درشهرک صنعتی هرات ادعا دارند که در چند ماه اخیر70 در صد از کارخانه های تولیدی شان از فعالیت باز ماندند ومتباقی نیز یا بگونه نمیه فعال ویا فعالیت شان را به حالت تعلیق درآوردند.

عدم حمایت دولت از سرمایه گذاران ،نامنی،  پائین آمدن اقتصاد مردم، چالش های ناشی از پیمان امنیتی وانتخابات پیش رو، افزایش محصولات گمرکی مواد خام، وکاهش محصولات گمرکی مواد تولیدی مشابه وارداتی از عمده ترین دلایل این موضوع عنوان میکنند.

تاجران هرات فعالیت افراد مافیای در معاملات کلان تجاری در افغانستان را ضربه بزرگ بر وضعیت سرمایه گذاری و رکود اقتصادی میخوانند و خواهان تغیر سیاست اقتصادی دولت درروند تجارت بازارهستند.

از سوی هم حمید الله خادم رئیس اتحادیه صنعت کاران هرات: با ابراز نگرانی از این وضعیت تاکید دارد که تداوم این روند باعث رکود اقتصادی در کشور بویژه ولایت هرات خواهد شد.

تاجران هرات تاکید دارند تااکنون بارها از این وضعیت شکایت کردند وهربار مقامات با وعده های دروغین  سرمایه داران را فریب میدهند وهیچگونه اقدامی نیز نشان ندادند.

گفته میشود: از مجموع 350 فابریکه تولیدی در شهرک صنعتی هرات نزدیک به 200 تن آن مصدود شدند و80 در صد از کارکنان این شهرک نیز بیکار گردند.

به گفته مسئولان: پیش ازاین در شهرک صنعتی هرات: بیشتر از 40 هزار تن کارگر که 25 در صد انان را زنان تشکیل میداد مصروف فعالیت بودند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

1 دیدگاه;

  1. بسته بندی: مسدود شدن بیش از ده ها فابریکه در شهرک صنعتی هرات | وب سایت خبری سیما

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top