نمايشگاه هفته كتاب درولايت هرات افتتاح گرديد

اتحاديه كتاب فروشان و ناشران هرات براي اولين بار اول ماه ميزان را دراين ولايت هفته كتاب نام گذاري نموده كه نهمین نمایشگاه کتاب زیر نام “هفته کتاب” امروز (دوشنبه) در شهر هرات گشایش یافت. این نمایشگاه در منطقه ای موسوم به چوک گلها از سوی اتحادیه کتاب فروشان و اداره اطلاعات و فرهنگ اين ولايت راه اندازی گرديده كه گفته ميشود: درآن نزديك به 60 هزار جلد كتاب به نمايش گذاشته شده است.

این نمایشگاه با شركت 50 كتاب فروشي و دارای 24 غرفه است که در آنان کتابهاي ازنويسنده گان ملي وبين الملي، قرطاسیه و موادی از ناشران به نمایش گذاشته شده است.

احمد احسان سروریار رئیس اداره اطلاعات وفرهنگ هرات هدف از برگذاری این نمایشگاه کتاب را تشویق مردم به فرهنگ کتاب خوانی وحمایت کتابروشان عنوان کرد.

وی افزود: در این نمایشگاه تا 40 درصد تخفيف درفروش كتابها كاهش داده شده است.

درهمين حال مسئولان اتحادیه کتاب فروشان هرات ميگويند: “این نخستین بار است که کتاب فروشان ولایت هرات نمایشگاه اختصاصی برگزار می کنند.”

آنان از حمایت شهروندان هرات قدر دانی کرده گفتند: که یک روز پیش از افتتاح، بیش از پنج هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند.

در جریان یک سال گذشته این نهمین نمایشگاه محصولات فرهنگی و کتاب است که در ولایت هرات برگزار می شود.

با این وجود شماری از کتاب فروشان که از بی علاقه گی مردم به خرید کتاب در بازار هرات شکایت دارند، ایجاد این نمایشگاه را در امر تشویق مردم به فرهنگ کتاب خوانی موثر می دانند.

گفته می شود نزدیک به 200 مرکز فروش کتاب در ولایت هرات وجود دارد، كه ناشران و كتابفروشان هرات بيش از50 هزارجلد كتابرا درنمايشگاه هفته كتاب به نمايش گذاشته اند.

با روی کار آمدن اینترنت و دسترسی شهروندان هرات به آن، تا حدودی میان مردم و کتاب فاصله ایجاد شده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top