نگراني خبرنگاران غرب افغانستان ازافزايش تجاوزهاي جنسي دركشور

کمپاین یک هفته ای مقابله با تجاوز جنسی که توسط خبرنگاران غرب افغانستان در هرات برگزار شده بود، صبح امروز پایان یافت.شمار زیادی از فرهنگیان و فعالین رسانه ها ضمن شرکت در این گرد همایی میگویند: میبایست دولت در زمینه ی ریشه کن سازی این گونه واقعات دلخراش از خود تلاش جدی نشان دهد.

فرهنگيان وفعالين جامعه رسانه ايي درهرات ميگويند: از آغاز سال جاری تا کنون در ولایت هرات بیش از 70 واقعه ی تجاوز جنسی صورت گرفته که این به نوع خود نگران كننده میباشد.

ده ها تن از خبرنگاران و فرهنگیان در غرب کشور با شرکت در مراسم اختتامیه ی این کمپاین میگویند: بالارفتن آمار واقعات تجاوز جنسی در کشور در روح و روان مردم تاثیرات منفی بسیاری را برجا گذاشته و نیاز است تا دولت در این باره توجه جدی از خود نشان دهد.

آنان میگویند: در بیشتر رویدادهای تجاوز جنسی قربانیان کودکان و اطفال بوده اند.

این خبرنگاران همچنان ميگويند: قرار است تا مشابه این اقدام در دیگر ولایات کشور نیز عملی شود.

از سویی دیگر محی الدین نوری سخنگوی والی هرات میگوید: آماری که از سوی شماری از خبرنگاران در مورد تجاوزهای جنسی در این ولایت ارائه شده نادرست میباشد.

او میگوید: از آغاز سال جاری تا کنون تنها 25 مورد آزار و اذیتهای جنسی در هرات به ثبت رسیده است.

درحالی این گونه فعالیتهای مدنی در ولایت هرات انجام میپذیرد که هفته ی گذشته یک کودک 13 ساله پس از تجاوز از سوی افراد ناشناس به شکل دلخراشی به قتل رسید ودرتازه ترین مورد شب گذشته نیز یک طفل درولسوالی انجیل هرات مورد تجاوز جنسی قرارگرفته است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top