نگرانی از افزایش ترور هدفمندانه‌ی خبرنگاران و فعالان مدنی در کشور

شماری از فعالان مدنی و خبرنگاران در ولایت هرات صبح‌امروز (شنبه ۱۳ جدی) در یک نشست خبری خواهان متوقف شدن ترور هدفمندانه‌ی خبرنگاران و فعالان مدنی شدند.

سیداشرف سادات از فعالان مدنی در ولایت هرات می‌گوید از چندماه به این‌سو به شکل هدفمندانه و سیستماتیک، خبرنگاران و فعالان مدنی مورد هدف قرار می‌گیرند که نگرانی جدی را به بار آورده است.

او می‌گوید خاموش کردن صدای فعالان مدنی و خبرنگاران به معنی خاموش کردن صدای جامعه و قرار دادن مردم در خلای اطلاعاتی است.

در همین حال خلیل رسولی خبرنگار در ولایت هرات می‌گوید با خاموش کردن صدای عدالت‌خواهی به معنی زیر سوال بردن دیموکراسی است.

وی از طرف‌های جنگ می‌خواهد تا از کشتار خبرنگاران و فعالان مدنی دست بردارند.

با این حال عبدالقیوم پدرام قاضی‌زاده مسوول مرکز خبرنگاران افغانستان در ولایت هرات تاکید دارد که باید عاملان خشونت در برابر خبرنگاران بازداشت و مجازات شوند.

وی افزود که در چندسال پسین هیچ دوسیه‌ی خشونت مربوط به خبرنگاران تا مرحله‌ی مجازات عاملان آن طی مراحل نشده و حکومت نیز در افزایش خشونت در برابر خبرنگاران مسوول است.

آقای قاضی‌زاده از حکومت می‌خواهد تا جلو افزایش خشونت‌ها در برابر خبرنگاران را بگیرد تا کشور به سمت بحران نرود.

گفتنی است که طی دو ماه گذشته چندین خبرنگاران و فعال مدنی در کشور از سوی گروه‌های هراس‌افگن ترور و به قتل رسیده‌اند.

گزارش: آدینه قاضی زاده

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تلگرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top