والي هرات: كارزيرساخت خط آهن هرات – خواف درافغانستان كاملآ تكميل گرديده است

مسئولان محلی در ولایت هرات ميگويند: کار ساخت خط راه آهن هرات – خواف (شهر مرزی ایران)، 90 درصد تکمیل شده است. گفته میشود: زیرسازی خط آهن هرات خواف در داخل افغانستان تکمیل شده و مقدمات ریل گزاری روی این مسیر نیز فراهم شده است. پروژه خط آهن که ولایت هرات را به منطقه خواف كشورایران وصل می کند حدود شش سال پیش با همکاری مالی و تخنیکی كشورایران آغاز شده است. مسئولان محلي ميگويند: بزودي هيئتي را به منظوربرسي چگونگي كار اين خط راه آهن درداخل كشورايران نيز خواهند فرستاد.

جاده راه آهن هرات – خواف که 191 کیلومتر طول  دارد ، نزديك به شش  سال قبل  کار احداث آن به  همكاري مالي وتخنيكي كشورايران آغازشد كه گفته ميشود: كارزيرساخت هاي  آن در داخل افغانستان نود در صد تکمیل شده است.

مسئولان محلي درولايت هرات ميگويند: انتظار می رود تا در آینده نزدیک ساخت راه آهن هرات – خواف به پایه اکمال برسد

داكترداوود شاه صبا والي هرات ميگويد: “بررسی ها نشان می دهد که تلاش های نیروهای امنیتی و مسئولان اجرائی این پروژه، در داخل کشور مثبت بوده است.”

او افزود:که، امور زیر بنایی خط آهن هرات – خواف در افغانستان تکمیل شده و مقدمات “ریل گزاری” این مسیر نیز فراهم شده است .

مسئولان شرکت ساختمانی این پروژه در ایران گفته اند: که، احداث راه آهن در داخل شهر خواف که 67 کیلومتر طول  دارد، به زودی تکمیل خواهد شد.

والي هرات همچنان گفت: قراراست به  زودي هيئتي را به منظور بررسي ، ازچگونگي وضعيت كارساخت ، خط راه آهن هرات – خواف  به كشورايران بفرستند.

قرار است پس از اکمال، جغل اندازی و تکمیل زیربنای این مسیر، کار ساخت تاسیسات و ایستگاه مرکزی در جوار جاده هرات – اسلام قلعه نیز آغاز شود.

خط آهن هرات – خواف از پروژه های مهم و زیربنایی در افغانستان خوانده شده است.

شماری از آگاهان مسایل اقتصادی در ولایت هرات بر این باورند که با راه اندازی خط آهن هرات – خواف، تحول بزرگی در وضعیت اقتصادی غرب افغانستان به وجود خواهد آورد.

گفته ميشود: با احداث این خط آهن، افغانستان علاوه بر وصل شدن با بندرهای تجاری ایران، با ترکیه و شماری از کشورهای اروپایی نیز راه پیدا خواهد کرد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top