افتتاح یک باب مکتب سواد حیاتی در محبس مرکزی هرات

یک باب مکتب ابتداییه در زندان مرکزی هرات ایجاد شده است. با فعال شدن این مکتب برای بیش از یک هزار تن از زندانیان مرد در زندان هرات زمینه آموزش مساعد شده است. مسوولان محلی در هرات می گویند: در این مکتب زندانیان تا صنف ششم تدریس می شود و در آینده نزدیک این مکتب به دوره متوسطه ارتقاء خواهد کرد. از سوی دیگر شماری از زندانیان در زندان هرات از فعال شدن این مکتب و مساعد شدن زمینه آموزش برای شان خوشحال هستند.

ایجاد یک باب مکتب ابتداییه در زندان مرکزی هرات، مسوولان محلی هرات برای کشایش این مکتب اینجا به زندان مرکزی این ولایت آمده اند.

از همین روز نخست صدها زندانی سرصنف ها حاضر شده و سرگرم فراگیری آموزش هستند.

مسئوولان محلی در هرات می گویند: در این مکتب تا صنف ششم تدریس می شود و تاکنون نزدیک به یک هزار زندانی مرد برای فراگیری آموزش در این مکتب ثبت نام شده اند.

محمد آصف رحیمی والی هرات می گوید: تمام امکانات درسی برای این زندانیان آماده شده است و مدرک این مکتب نیز همانند دیگر مکاتب دولتی قابل اعتبار است.

در همین حال مسئوولان اداره معارف هرات می گویند: تلاش می شود تا این مکتب از ابتداییه به متوسطه ارتقاء پیدا کند و از سوی هم استادان مسلکی و رسمی در این جا استخدام شوند.

به گفته ی عبدالرزاق احمدی رئیس اداره ی معارف هرات، تاهنوز آموزگاران این مکتب از خود زندانیان هستند که افتخاری درس می دهند.

از سوی دیگر سید عظیم کبرزانی عضو شورای ولایتی هرات ابراز امیدواری می کند که با ایجاد این مکتب سطح دانش زندانیان بی سواد بالا رفته و این مسئله باعث کاهش جرایم در این ولایت خواهد شد.

در همین حال شماری از زندانیان در زندان هرات از فعال شدن این مکتب و مساعد شدن زمینه آموزش برای شان خوشحال هستند.

اسد الله و روح الله دوتن از محبوسین این زندان می گویند: سال های زیادی به دلیل مهاجرت و جنگ ها در کشور از رفتن به مکتب محروم مانده بودند و اکنون فعال شدن مکتب در زندان فرصتی خوبی برای فراگیری سواد برای شان است.

در زندانی هرات بیش از ۲۵۰۰ زندانی مرد و زن در حبس هستند، مسئوولان محلی در هرات می گویند: زمینه آموزش در زندان زنانه این ولایت نیز مساعد می شود.

در کنار این مکتب، ده ها زندانی نیز در کورس های سواد آموزی و فن و حرفه درمحبس مرکزی هرات، در حال آموزش هستند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top