انتقاد تند باشنده گان هرات از عملکرد مقامهای ارشد امنیتی و رای اعتماد پارلمان کشور به آنها

فعالان مدنی و باشنده های هرات خواهان تغییر رویکرد جنگی حکومت در برابر گروه های هراس افگن هستند. شهروندان خواهان برکناری مقام های ارشد امنیتی به دلیل انچه کم کاری و ضعف مدیریت می خوانند هستند. این شهروندان پارلمان کشور را از بهر رای تایید به وزریران کم کار سکتورهای امنیتی به خیانت ملی متهم می کنند. با این حال به دلیل شهادت ده ها سرباز اردوی ملی در شمال کشور، مردم هرات امروز ماتم داشتند.

پرچم قامت خمیده ای کشور در سوگ شهادت سربازان وطن، هراتیان امروز ماتم داشتند، از بهر شهادت ده ها سرباز ارتش ملی در شمال کشور.

مردم سوگوار خواهان برکناری مقام های ارشد امنیتی کشور هستند چون به گفته ای آنان، این مقام ها ضعف مدیریت داشته و توان مدیریت وضعیت امنیتی کشور را ندارند.

این شهروندان همچنان اعضای پارلمان را از بهر رای تایید به مقام های سکتورهای امنیتی به خیانت ملی متهم می کنند.

در همین حال شماری از فعالان مدنی در هرات خواهان تغییر رویکرد جنگی حکومت در برابر گرده های هراس افگن هستند.

سید اشرف سادات یکتن از فعالین مدنی هرات میگوید: حکومت باید به جای ماتم گرفتن با راه اندازی عملیات های گسترده نظامی لانه های تروریستان را در سراسر کشور نابود سازد.

امروز یکشنبه هراتیان در سوگ شهادت سربازان اردوی ملی کشور بودند. در تمام مساجد و مکاتب هرات مراسم فاتحه خوانی و ختم قرآنکریم برگزار شد.

همچنان در اداره های دولتی نیز پرچم سه رنگ کشور به حالت نیمه برافراشته درامد و مراسم دعا خوانی برگزار شد.

محمد آصف رحیمی والی هرات می گوید: در هفته پیشرو برنامه های مختلفی به منظور حمایت از سربازان کشور در این ولایت راه اندازی می شود.

حمله بر پایگاه اردوی ملی در ولایت بلخ و شهادت ده ها سرباز اردو واکنش های زیادی را از جمله در شبکه های اجتماعی به دنبال داشته است.

شهروندان با اعلام حمایت از نیروهای امنیتی این حمله هراس افگنان را محکوم کرده اند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top