رئیس جمهور افغانستان خواستار تغییر برنامه خروج نیروهای آمریکایی شد

139309051125197064163323

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری نسیم منابع آگاه می‌گویند که «محمد اشرف‌غنی» رئیس‌جمهور افغانستان در دیدارش با «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا از وی غیررسمی خواسته تا بخشی از نیروهای جنگی این کشور تا پایان سال 2016  میلادی در افغانستان باقی بمانند.

وی در این دیدار خواستار تغییر برنامه خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان شده است.

گفته می‌شود رئیس‌جمهور افغانستان تاکنون این مطلب را به طور رسمی مطرح نکرده، اما احتمال می‌رود این پیشنهاد را رسما با دولت آمریکا در میان بگذارد.

براساس توافقات پیشین دولت کابل با نیروهای خارجی، قرار است تا پایان ماه جاری نظامیان ناتو به رهبری آمریکا، افغانستان را ترک کنند و تنها قسمتی از آن‌‌ها برای آموزش، مشاوره و حمایت نیروهای افغان در این کشور حضور یابند.

هیگل نیز در این دیدار گفته بود که علاوه بر 9800 نیروی توافق شده قرار است 1000 نیروی نظامی دیگر نیز در افغانستان حضور داشته باشند.

چندی پیش «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا فرمان حضور 9800 سرباز این کشور را پس از 2014 صادر کرد اما اکنون شمار سربازان آمریکایی که در افغانستان باقی می‌مانند تعدادشان به 10 هزار و 800 نفر خواهد رسید.

انتهای پیام/پ

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top