سه کشته و شش زخمی در نتیجه طوفان و بادهای شدید درهرات

طوفان گرد وغبار کم سابقه در شهر هرات، سه کشته و شش زخمی برجای گذاشت. عصر روز یکشنبه وزش باد وطوفان شدید نواحی مختلف شهر هرات را دربرگرفت، که بر علاوه تلفات جانی، خسارت مالی هنگفتی را برای شمار از شهروندان هرات، بجا گذاشت.

عصر روز یک شنبه وزش باد و طوفان شدید، شهر هرات را در بر گرفت که از اثر آن سه دختر بچه نوجوان بین سنین هشت، ده و سیزده سال جان باختند وشش تن دیگر زخمی شدند.

جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات میگوید: دراین رویداد سه دختر که اعضای یک خانواده و خواهر بودند، در منطقه ی نوآباد کشته و یک خواهر دیگر شان زخم برداشته است.

وی افزود: پنج تن دیگر از شهروندان هرات، در نتیجه ی واژگون شدن اشیای سخت، درختان و فروریختن شیشه های منازل درنواحی مختلف شهر هرات دچار مصدومیت شده اند.

از سوی هم محمد رفیق شیرزی سخنگوی شفاخانه ی حوزه وی هرات میگوید: جسد سه دختر بچه و شش تن دیگر به صورت زخمی به آن شفاخانه منتقل گردیده اند.

درهمین حال سخنگوی والی هرات میگوید: والی هرات باخانواده های قربانیان ومصدومان طوفان گرد وخاک امروز، ابراز همدردی وغمشریکی نمود .

به گفته ی جیلانی فرهاد: محمد آصف رحیمی والی هرات که درسفر رسمی به کابل به سر میبرد، به مسئولان ادارات مربوطه هدایت داده است، تا خانواده های قربانیان را مورد نوازش وتفقد قرار دهند.

وی افزود: همچنان والی هرات به مسئولان صحی دستورداده تا ازهمه امکانات خود بخاطر تداوی ودرمان مجروحان ومصدومان استفاده نمایند.

سخنگوی والی هرات گفت که پس از بروز این حادثه طبیعی مسئولان ارشد دولتی ازخانواده های قربانیان دلجویی وکمیته ولایتی ضد حوادث نیز ازطریق خود، آنانرا مورد حمایت قرار میدهند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top