شکایت از کندی روند توزیع پاسپورت در هرات

باشنده گان ولایت هرات از کندی وچگونگی روند توزیع پاسپورت های جدید الکترونیکی بشدت انتقاد می کنند. آنان میگویند: زنان ومردان درهرات ساعت ها پشت صف های طولانی در انتظار می مانند وبا آنهم بدست آوردن یک جلد پاسپورت تا بیشتر از یک ماه زمان میبرد. بااین حال والی هرات روند کنونی توزیع پاسپورت را شفاف میداند و تاکید دارد که بدلیل از بین رفتن فساد ونبود کمیشن کاری در این پروسه میزان متقاضیان پاسپورت افزایش یافته است.

ظاهرآ بدست آوردن یک جلد پاسپورت جدید الکترونیکی برای شماری باشنده گان کشور به یک آرمان تبدیل شده است.کهندژ پاسپورت

شماری از باشنده گان هرات ازکندی روند توزیع پاسپورت الکترونیکی شکایت نموده وتاکید دارند، که این وضعیت مردم را با مشکلات زیاد مواجه ساخته است.

بگفته مردم، آنان چندین روز پشت صف های طولانی درانتظارمی مانند وپس از ختم طی مراحل اسناد شان، تا انتقال پاسپورت های الکترونیکی به کابل وبرگشت دوباره ان، بیشتر از یک ماه در انتظار می مانند.

درهمین حال قوماندان امنیه هرات این موضوع را عادی میداند وتاکید دارد که بیشتر این افراد کسانی هستند، که اسناد شان از گذشته در حال بررسی بوده است.

ازسوی هم والی هرات روند کنونی توزیع پاسپورت را شفاف میداند و تاکید دارد که بدلیل از بین رفتن فساد ونبود کمیشن کاری در این پروسه میزان متقاضیان پاسپورت افزایش یافته است.

با اینکه مسولان اداره پاسپورت هرات میگویند: درحال حاضر روزانه ده ها جلد پاسپورت به مردم توزیع میشود.

اما باشنده گان هرات میگویند: صف های طولانی متقاضیان پاسپورت در پشت دروازه قوماندانی امنیه این ولایت باعث شده تا بیشتر روز ها جاده عمومی برای ترافیک مشکلات عبورومروررا بوجود بیاورد.

آنان از ریاست عمومی پاسپورت کشورمیخواهند تا در این زمینه تسهیلاتی بیشتری را فراهم سازند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top