مردم هرات با شعار (صلح و همدیگر پذیری) از سال نو تجلیل کردند

باشنده گان هرات با برگزاری برنامه های مختلف به استقبال سال نو رفته اند.

صدها تن از باشنده گان به مکان های تفریحی شمال شهر هرات رفته اند و با شادی، رقص و پایکوبی از سال نو استقبال کرده اند.

مردم هرات سال نو را به امید تامین صلح و پایان جنگ در کشور آغاز کرده اند.

آنان از طرف های درگیر به ویژه از طالبان می خواهند، که سلاح را به زمین بگذراند و بیشتر از این مانع خوشی مردم افغانستان نشوند.

باشنده گان هرات امیدوار استند که در سال 1398 گواه تامین صلح و پایان جنگ در کشور باشند.

برگزاری نمایشگاه تولیدات داخلی و ساخته های دستی بانوان بخشی از جشن نوروز در هرات است.

همه در این مراسم نسبت به آینده کشور امیدوار استند.

مقام های محلی هرات با غرس نهال و حضور در کنار مردم، از نوروز استقبال کرده اند.

عبدالقیوم رحیمی والی هرات که با شماری از مقام های محلی در مراسم برگزاری جشن نوروز، در تفریحگاه تخت صفر شرکت کرده بود، گفت: دولت و مردم افغانستان، برای تامین صلح و بهتر شدن اوضاع کشور در سال پیشرو امیدوار استند.

باشنده گان هرات در حالی به استقبال سال نو رفتند، که ازچند ماه بدین سو، گفتگوهای صلح امیدهای بیشتری را به دل مردم افغانستان زنده کرده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

1 دیدگاه

  1. آصف گفته:

    حضرت مولوی عبدالرحمن جآمی فرموده است:
    حدیث ر وضه مکن جامی، این نه بس مارا؟
    که در سواد هری ساکن خیابانیم
    این هرات عزیزاست که از قرنها پیش صاحب نام و کلمه ء خیابان به اشکال مختلف، از جمله خدابان بوده است. چرا مفت و مسلم خود را با خیابان بیگانه می سازیم

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top