پدر بسم‌الله عادل: اگر حکومت قاتلان پسرم را بازداشت نکند، سلاح بدست خواهم گرفت

گل‌محمد عادل پدر بسم‌الله عادل ایماق مدیر مسوول رادیو صدای غور که عصر روز جمعه از سوی مردان مسلح ترور و به قتل رسید، به حکومت هُشدار می‌دهد اگر قاتلان پسرش را طی یک هفته شناسایی و بازداشت نکنند، دست به هر کاری که منجر به کشته شدن قاتلان پسرش شود، خواهد زد.

او می‌گوید از پول کشاورزی پسرش را بزرگ و با تحصیلات عالی به جامعه تقدیم کرد ولی زیر پرچم همین حکومت پسرش را به گلوله بستند.

گل‌محمد عادل هُشدار می‌دهد که اگر قاتلان پسرش از سوی حکومت بازداشت نشوند، با تمام اقوام خود سلاح خواهد گرفت و قاتلان پسرش را تیرباران خواهد کرد.

آقای عادل ارگان‌های کشفی را به ناتوانی متهم می‌سازد و تاکید دارد که دو بار سوی قصد به جان بسم‌الله عادل صورت گرفت ولی ارگان‌های کشفی هیچ اقدامِ نکردند.

در همین حال علاوالدین محمدی رییس شورای ژورنالیستان افغانستان در ولایت غور و شماری از خبرنگاران در این ولایت حکومت را به کشتار هدفمندانه‌ی خبرنگاران متهم می‌سازند و می‌گویند سکوت حکومت در برابر این کشتار، سوال بر انگیز است.

آنان تاکید دارند که باید جلو این کشتار که صدای مردم افغانستان هستند، گرفته شود.

با این حال همایون نظری مسوول کمیته مصئونیت خبرنگاران در حوزه غرب از ترور هدفمندانه‌ی خبرنگاران در کشور ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید که این روند باید به صورت جدی پی‌گیری و متوقف شود.

او گفت اگر این ترورها و قتل‌های هدفمندانه‌ی خبرنگاران و فعالان مدنی ادامه پیدا کند کشور به سمت بحران خواهد رفت.

بسم‌الله عادل عصر روز جمعه از سوی مردان مسلح‌ناشناس در نزدیکی شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور مورد هدف قرار گرفته و تیرباران شد.

 

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تل‌گرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top