اسماعیل خان : نیروهای خارجی به نظام افغانستان آسیب رساندند

اسماعیل خان یکتن از قوماندان ارشد جهادی در غرب افغانستان حضور نیروهای خارجی را در این کشور چالش آفرین عنوان کرد و گفت فعالیت این نیروها به نظام افغانستان اثرات منفی گذاشته است.

او همچنان اظهار امیدواری کرد تا نیروهای خارجی هر چه زودتر از افغانستان بیرون شوند تا مجاهدین در کنار سربازان اردو و پولیس ملی در راستای تامین امنیت تلاش نمایند.

اسماعیل خان این سخنان را امروز با حضور داشت ده هزار تن از مجاهدین و باشنده گان ولایات هرات، فراه، باغیس، غور، نیمروز و هلمند در منطقه شهرک مجاهدین هرات بیان داشت.

وی افزود حضور 150 هزار عسکر خارجی و فعالیت استخبارات 60 کشور بین المللی در افغانستان نظامی این کشور را با چالش مواجه ساخته و اظهار امیدواری کرد که نیروهای خارجی هر چه زودتر افغانستان را ترک نمایند.

او یکی از دلایل عمده بدتر شدن اوضاع افغانستان را سهم ندادن مجاهدین در نظام این کشور عنوان کرد و گفت با ایجاد شورای بزرگ مجاهدین این مشکلات حل خواهد شد.

طرح ایجاد شورای بزرگ مجاهدین به سرگروهی اسماعیل خان از سه ماه به این سو در افغانستان در نظر گرفته شده که قرار است در این شورا تمامی مجاهدین ولایات افغانستان مدغم شوند.

اسماعیل خان گفت در حال حاضر در هر 20 و یا 30 قریه در هرات یک حوزه کاری برای مجاهدین ایجاد شده که این حوزه ها در راستای تامین امنیت و رفع مشکلات مجاهدین فعالیت خواهد کرد.

او گفت تا کنون تعداد این حوزه ها در ولسوالی های هرات به 30 حوزه رسیده و قرار است این رقم افزایش یابد.

اسماعیل خان در جریان صحبتهایش از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان یادآوری نمود و از تمامی مردم خواست تا در این انتخابات اشتراک نمایند و یک رئیس جمهورافغان، مجاهد و وطن دوست را انتخاب نمایند.

همچنان در این محفل شماری از  مجاهدین خواستار آن شدند تا شورای مجاهدین هر چند مرتبه یک بار در سایر ولایات افغانستان نیز برگزار شود.

اشتراک کننده گان همچنان از اسماعیل خان تقاضا نمودند تا مجاهدین را در صفوف پولیس محلی نیز سهیم سازد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top