افتتاح كارسروي وديزاين سرك حلقوي«باي پس»شهرهرات

به هزينه بالغ نزديك به سي مليون دارلر آمريكايي كارساخت وسروي سرك حلقوي (باي پس) شهرهرات آغازگرديد. مسئولان محلي درولايت هرات ميگويند: اين سرك يكي ازموثرترين پروژه هاي اعمارني ولايت هرات بشمارميرود كه بالغ بر24 مليون يور ازكمك هاي بلاعوض كشورايتاليا ساخته خواهد شد. کار ساخت اين سرک حلقوی ازشاهراه بندراسلام قلعه درفاصله 25 كيلومتري شهرهرات شروع و درمنطقه ميروداوود به شاهراه هرات – قندهار وصل ميگردد.

درمراسم افتتاح سروي پروژه سرك حلقوي شهرات هرات والي هرات،شماري ازنماينده گان مردم درپارلمان،نماينده كشورايتاليا ومقامات محلي حضورداشتند.

داكترداوود شاه صبا والي هرات ميگوید: این سرک بصورت بين الملي ساخته ميشود، که شاهراه بندر اسلام قلعه درشمال شهرهرات را با شاهراه قندهار- هرات درجنوب اين شهر بطول بيشتراز49 كيلومتروصل مينمايد.

والي هرات گفت: هزينه ساخت اين سرك از كمكهاي بلاعوض كشورايتاليا پرداخت ميشود.

داوود شاه صبا والي هرات ميگويد: با تكميل كارساخت اين سرك مشكلات ترانسپورتي تجارتي، درشهرهرات كاملا مرفوع خواهد گرديد، و وضعيت زراعت مردم مناطق اطراف اين سرك بهبود قابل ملاحظه خواهد يافته.

گفته ميشود: پروژه این سرك كه قراراست تا دو سال آینده به پایه ی اکمال برسد. به منظورسرعت بخشيدن دركارساخت سرك حلقوي شهرهرات (باي پس) با چهاركمپني جداگانه قرارداد خواهد شد كه همزمان كارآن ازچهارنقطه آغاز ميگردد.

این در حالیست كه به گفته والي هرات: ايالات متحده آمريكا نيز بدوش گرفته است تا يك پل ديگر را كه درمسيراين سرك واقع ميگردد بصورت استندرد وبين المللي بالاي دريايي هريرود اعماركند. كه قرار است درپروژه ساخت اين سرك بیش از صدها تن در این پروژه به كار گماشته شوند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top