تظاهرات دانشجویی برضد تقلب در هرات

شماری ازمحصلین هرات با راه اندازی راهپیمایی وتظاهرات مسالمت آمیز برضد تقلب درانتخابات 1393 شعار دادند.آنان کمیسیون انتخابات وبرخی از مسئولان آنرا به تقلب سازماندهی شده درانتخابات سال روان متهم ساختند. جنش دانشجویی ضد تقلب درانتخابات به حکومت افغانستان و کمیسیون انتخابات درموردعواقب بد عدم جداسازی آرای پاک از آرای تقلبی هشدار دادند.

صدها تن از دانشجویان درهرات، تحت نام “جنش دانشجوی ضد تقلب انتخابات” با راه اندازی راهپیمایی و تظاهرات و به آتش کشیدن کارتهای رای دهی شان , درمقابل ساختمان ولایت هرات برضد مسئولان کمیسیون انتخابات و متقلبین شعار دادند.

آنان با صدور قطعنامه ی سه ماده ی خواستار برکناری رئیس دارالانشا کمیسیون انتخابات، بررسی ادعایی اشتراک بیش از 7 میلیون در دور دوم انتخابات و همچنان جداسازی آرای تقلبی از آرای پاک مردم شدند.

DSC04365

این دانشجویان همچنان کارت های رای دهی شانرا به رسم اعتراض به آتش کشیدند.

اعتراض کننده گان به دولت و کمیسیون انتخابات هشدار میدهند، که هرگاه به خواسته های مردم وکاندیدان توجه صورت نگیرد تظاهرات مردم همچنان ادامه خواهد داشت.

درهمین حال تظاهرکنندگان درهرات: با برپای خیمه تحصن، از رئیس جمهور کشور خواستار رسیده گی هرچه زودتربه مشکلات به وجودآمده در راستای انتخابات بیست وچهارم جوزا شده اند.

آنان میگویند: تازمانیکه خواسته های مشروع مردم برآورده نگردد، با حضور دراین خیمه تحصن خواهند نمود.

گفتنی است این اولین واکنش مردم هرات به عدم توجه مسئولان کمیسیون انتخابات به درخواست های داکترعبدالله عبدالله یکتن ازکاندیدان پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top