نیویورک تایمز: در حمله طیاره بدون سرنشین آمریکایی در کابل، هیچ بمبِ از داعش نبوده است

نیویورک تایمز می‌گوید تحقیقات این روزنامه نشان داده است که برخلاف ادعای دولت آمریکا، در حمله طیاره بدون سرنشین این کشور در کابل که به کشتن غیرنظامیان منجر شد، هیچ بمبی مربوط به داعش وجود نداشته است.

پنتاگون می‌گوید روز ۲۹ اگست، یک روز پیش از خروج کامل نیروهای آمریکا از افغانستان، یک‌بمب‌گذار انتحاری را در موتری که قصد انجام حمله در میدان هوایی کابل را داشته، هدف قرار داده‌؛ یک مقام نظامی آمریکایی در ان زمان به شبکه سی‌بی‌اس گفت: “ما اطمینان داریم که به چیزی که هدف ما بود، رسیدیم.”

یک روز بعد از این حمله مشخص شد که ۱۰ غیرنظامی که اعضای یک خانواده بودند از جمله ۷ کودک در این حمله کشته شده‌اند.

در پی انتشار گزارش از مرگ غیرنظامیان پنتاگون مدعی شد که انفجار بزرگ دومی در این مکان روی داده که احتمالا به دلیل وجود مواد منفجره متعلق به داعش خراسان در این موتر بوده است.

حالا گروه تحقیقی روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید بر اساس تصاویر ویدیویی به دست آمده و مصاحبه‌هایی که در محل انجام شده است، آمریکا در این حمله به اشتباه یکی از کارکنان افغان یک سازمان امدادی را در کنار هفت کودک کشته است.

این امدادگر افغان زمری احمدی نام داشته است و تصاویری که نیویورک تایمز به دست آورده نشان می‌دهد که آقای احمدی صرفا مشغول انتقال گالن‌های آب بوده است.

پنتاگون هنوز هیچ واکنشی به گزارش این روزنامه نشان نداده است.

 

کانال تل‌گرام کهندژ

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top