کشته وزخمی شدن سه سرباز اردوی ملی براثرانفجارماین درنیمروز

براثرانفجاریک ماین در ولایت نیمروز یکتن ازسربازان اردوی ملی کشته ودوتن دیگرزخمی گردیدند.

مقامات محلی درآن ولایت میگویند: این حادثه حوالی ساعت 3 بعدازظهرروزچهارشنبه درمنطقه پشته حسن ولسوالی خاشرود آن ولایت صورت گرفته است.

محمد هاشم نورزای ولسوال خاشرود ولایت نیمروزبه خبرنگارکهندژگفت:این حادثه زمانی بوقوع پیوست که سربازان اردوی ملی درحال ساخت یک قرارگاه درمنطقه پشته حسن ولسوالی خاشرود آن ولایت بودند.

وی افزود: ماین متذکره ازگذشته دراین مکان کارگذاری شده بود،که درنتیجه انفجار آن یکتن ازسربازان اردوی ملی کشته ودوتن دیگرزخم برداشتند.

گروه طالبان مسئولیت این حادثه را بدوش گرفتند.

درقریه پشته حسن ولسوالی خاشرود نیمروزازسه روزبه این طرف عملیات تصفیوی جریان دارد،که درنتیجه این عملیات تا اکنون دوتن ازافراد طالبان کشته و75 حلقه ماین ضد وسایط که درکنارسرک جای سازی شده بود،توسط سربازان اردوی ملی کشف وخنثی گردیده است.

به گفته ولسوال خاشرود ولایت نیمروز:راه اندازی این عملیات درتامین امنیت آن منطقه موثراست وامنیت دران منطقه بهبود خواهد یافت.

ولسوالی خاشرود ولایت نیمروزیکی ازنا امن ترین منطقه درآن ولایت بشمارمیآید. که گفته میشود: گروه طالبان درآن منطقه حضورگسترده یی دارند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top