کشته و زخمی شدن نزدیک به صد تن بر اثر جاری شدن سیلاب در شمال افغانستان

جاری شدن سیلاب در ولایت های بغلان و بدخشان نزدیک به صد کشته و زخمی برجای گذاشت.
منابع محلی در بغلان می‌گویند: که در پی سرازیر شدن سیلاب در مرکز و چندین ولسوالی این ولایت بیش از ۸۰ تن جان باخته‌اند.

مسوولان مبارزه با حوادث طبیعی حکومت ط.ال.بان در بغلان می‌گویند: ناوقت روز جمعه، ۲۱ ثور، ۵۰ جسد که شامل کودکان، زنان و بزرگسالان میشود، از بغلان مرکزی به شفاخانه ولایتی منتقل شده است.
افزون بر این، به گفته منابع بیش از ۳۰ جسد دیگر از ولسوالی‌های برکه، نهرین و شهر پلخمری نیز به شفاخانه ولایتی انتقال یافته‌اند.
همچنان خبرهای رسیده از ولایت بدخشان حاکی از آن است که در نتیجه سرازیرشدن سیلاب عصر امروز در ولسوالی‌های تشکان، وردوج، یاوان، کوهستان، تگاب کشم آن ولایت خسارات هنگفت مالی و جانی به محیط و مردم وارد شده است.
مولوی محمداکرم”اکبری” رئیس حوادث طبیعی بدخشان به خبرنگاران گفته‌است؛ که بنا بر گزارش رسیده از ولسوالی تشکان به آن اداره دوصد منزل مسکونی، پنجاه پل و پلچک، پنج محراب مسجد، یک باب مدرسه، تخریب و بیش از دو هزار رآس مواشی تلف شده اند.
رئیس حوادث طبیعی بدخشان بیان میدارد که بطور دقیق از تلفات جانی آمار دقیق به دسترس این اداره قرار نگرفته اما یک جوان ۱۴ ساله در قریه سفید ولسوالی کوهستان این ولایت به اثر جاری شدن سیلاب‌های عصر امروز جان باخته است.
افغانستان از جمله ی کشورهای آسیب پذیر در برابر حوادث طبعی خوانده میشود، که طی سال های آخیر بعد از جنگ بیشترین تلفات انسانی و خسارات منطقه ی را از اثر رویداد های طبعی شاهد بوده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top