کنفرانس بین‌المللی زيرنام دهه تغير ونقش كشورهاي منطقه درافغانستان از«هرات» آغاز به کار کرد

نشست بین المللی زیر نام دهه ی تغییر در افغانستان میان نمایندگان 30 کشور از منطقه و جهان صبح امروز در ولایت هرات آغاز شد. گفته ميشود: در این کنفرانس که به مدت 2 روز ادامه خواهد داشت؛ بیشتر پیرامون نقش کشورهای منطقه در آوردن ثبات به افغانستان بحث میشود. در صحبتهای اولیه در این کنفرانس بین المللی، نمایندگان كشور ایران از آمادگی مذاکرات با ایالات متحده در راستای حل مشکلات افغانستان خبر دادند.

در این کنفرانس بین المللی که به ابتکار انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار شده است، در رابطه با نقش کشورهای منطقه در تامین امنیت و صلح در افغانستان پس از 2014 صحبت شد.

داوود مرادیان رئیس انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان و مسئول برگذاری این نشست گفت: نمایندگان کشورهای شرکت کننده بیشتر در رابطه با همکاری با افغانستان در تامین ثبات تا سال 2024 تبادل نظر کردند.

او میگوید: در این نشست بین المللی کشورهای ایران و ایالات متحده بر سر ایجاد صلح در افغانستان حاضر شدند تا پای میزهای مذاکره بنشینند.

در همین حال حسین شیخ الاسلام نماینده ی جمهوری اسلامی ایران در این نشست میگوید: کشورش مخالف هرگونه جنگ بوده و حاضرند تا برای تامین صلح و امنیت در افغانستان با آمریکا وارد صحبت شوند.

در همین رابطه خواستیم تا با سرکنسول ایالات متحده ی امریکا در هرات صحبت کنیم اما وی حاضر به پاسخگویی به خبرنگاران نشد.

گفته ميشود: یکی از دیگر اهداف این نشست بین المللی رفع نگرانی های پس از سال 2014 و ایجاد انگیزه برای ساخت برنامه های بنیادی تا سال 2024 میباشد.

این کنفرانس بین المللی فردا شب در هرات به پایان خواهد رسید.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top