گشایش نمایشگاه عکس «تبسم» درهرات

نمایشگاه عکس هفت تن ازخبرنگاران جوان تحت نام تبسم درهرات امروز گشایش یافت .

به گفته مسئولان برگزاری این نمایشگاه : هدف ازبرپایی این نمایشگاه به تصویرکشیدن صحنه های خوشی ، شادمانی  وابعاد مثبت زند گی مردم افغانستان است.

مسئولان برگزاری نمایشگاه عکس فوتوژورنالیستان جوان تحت نام  تبسم درهرات میگویند: این نمایشگاه که درآن 30 اثر ازپنج عکاس مردم و دو زن به نمایش گذاشته شده است ؛ به هماهنگی کانون فرهنگی اجتماعی نواندیشان هرات وکمک مالی دفترنماینده گی سیاسی سازمان ملل متحد ( یوناما )درهرات برای یک ماه درمعرض دید بازدید کننده گان قراردارد.

فریدون پویا سخنگویی نماینده گی سیاسی سازمان ملل متحد ( یوناما) درغرب افغانستان گفت: تمامی هزینه های چاپ و برگزاری این نمایشگاه عکس  را دفتر یوناما درهرات بدوش گرفته است.

به گفته وی :  30  قطعه عکس ازهفت فوتوژورنالیست  افغان برای یک ماه دراین نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.

شماری ازعکاسان جوان که عکس هایشان دراین نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است میگویند: درگذشته توسط عکاسان وخبرنگاران خارجی همواره ابعاد منفی و غم واندوه مردم افغانستان به نمایش گذاشته شده است و انان کوشیده اند  تا صحنه های شادی و مثبت زنده گی مردم افغانستان را ازطریق نمایش عکس هایشان به تصویربکشند.

درهمین حال به گفته مسئولان برگزاری نمایشگاه عکس تبسم درهرات: قراراست این نمایشگاه درسه مکان مختلف کتابخانه عامه ؛ دانشگاه و شفاخانه حوزوی  هرات طی مدت یک ماه آینده به معرض دید بازدید کننده گان قراربگیرد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top