از کمبود برق در هرات تا اوج گرفتن شکایت‌های شهروندان

مسوولان اداره هرات‌برشنا می‌گویند که برق وارداتی در این ولایت رفع نیازمندی‌های شهروندان نیست و در حال حاضر به ۱۰۰ میگاوات دیگر انرژی برق در هرات ضرورت است.

تمیم صافی، رییس هرات‌برشنا

تمیم صافی رییس اداره هرات‌برشنا صبح‌امروز در یک کنفرانس خبری گفت هم‌اکنون این ولایت دارای ۱۵۰ میگاوات برق از دو کشور است ولی طبق بررسی‌های آنان، در حال حاضر ولایت هرات ضرورت به ۲۵۰ میگاوات برق دارد.

وی گفت فاصله برق وارداتی از کشورهای ایران و ترکمنستان به هرات زیاد است و فاصله موجود سبب شده تا از قوت و کیفیت برق در فصل سرما و گرما کاسته و برق لازم شهروندان به آنان داده نشود.

آقای صافی افزود که تلاش دارند تا ۱۰۰ میگاوات برق دیگر را به این ولایت اضافه کنند.

در همین حال شماری از شهروندان هرات از خدمات برق‌رسانی در این ولایت شکایت کرده و اداره هرات‌برشنا را به ضعف مدیریت عنوان می‌کنند.

شهروندان هرات در گفتگو با خبرگزاری کهندژ می‌گویند که سال‌هاست مسوولان اداره برق از خوب شدن برق این ولایت حرف می‌زنند ولی تا اکنون نه در سرما و نه در گرما برق درستِ به آنان داده نشده است.

این شمار از شهروندان از جمع‌آوری عواید هنگفت به نام‌های مختلف در اداره برق سخن می‌زنند و تاکید دارند که هیچ نوع خدماتِ برای آنان داده نمی‌شود.

شهروندان هرات می‌گویند که از یک‌ماه به این‌سو در شبانه روز ۲۴ ساعت، حدود ۴ ساعت برق‌دار می‌شوند که ولتاژ برق از ۸۰ به بالاتر نمی‌رود.

 

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تلگرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top