انتقال پیکر کمال‌خان از بستر دریا به یک مکان مناسب

پیکر کمال‌خان که در بستر دریای هلمند در نزدیک بند کمال‌خان موقعیت داشت و با آب‌گیری این بند، زیر آب می‌رفت و اکنون از سوی باشنده‌گان نیمروز به یک مکان مناسب انتقال داده شد.

کمال‌خان بیشتر از هفت‌صد سال پیش در موقعیت بند کمال‌خان در ولسوالی چهاربُرجک ولایت نیمروز بالای دریای هلمند یک بند را با چوپ و خاک ساخت که برای ده‌ها سال مورد استفاده قرار گرفت و سال‌ها سبب رُشد کشاورزی در سیستان آن زمان شد و زنده‌گی باشنده‌گان محل را دگرگون ساخت.

باشنده‌گان ولایت نیمروز می‌گویند آرام‌گاه کمال‌خان در بستر دریا بود و با آغاز آب‌گیری بندکمال‌خان، آرام‌گاه وی زیر آب می‌رفت، روی همین ملحوظ پیکر وی را به یک مکان مناسب انتقال داده‌اند.

نعمت‌الله صدیقی عضو شورای ولایتی نیمروز می‌گوید کمال‌خان بیشتر از هفت‌صدسال قبل سنگ بنای این بند را گذاشت و مردم را در آسایش قرار داد.

وی گفت سال‌ها مردم از بند چوبی که کمال‌خان بر فراز دریای هلمند ساخته بود استفاده کردند و سبب رُشد کشاورزی در آن زمان شده بود.

آقای صدیقی افزود اکنون بندکمال‌خان که در آستانه‌ی بهره‌برداری قرار داد برای باشنده‌گان نیمروز یک خبر خوش‌حال کننده است.

باشنده‌گان نیمروز نیز از نزدیک شدن مرحله‌ی آب‌گیری بندکمال‌خان ابراز خرسندی می‌کنند و تاکید دارند که به هیچ گروه اجازه نخواهند داد تا به این بند آسیب برساند.

آخرین مراحل کار ساخت بند کمال‌خان جریان دارد و قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر این بند آب و برق به بهره‌برداری برسد.

 

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تل‌گرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top