جشنواره نقاشي وكاغذپران بازي به منظورپشتيباني ازصلح درولسوالي كشك رباط سنگي هرات برگذارگرديد

جشنواره کاغذ پران بازی ونقاشي برروي پارچه هاي كاغذ بمنظورپشتيباني ازصلح درولايت هرات راه اندازی شد. این برنامه از سوی مقامهاي ولسوالی و مدیریت معارف كشك رباط سنگي به همكاري برنامه ثبات در دو مکتب ذکور و اناث برگزار گرديد، كه شاگردان دختروپسر با رسامی و كاغذ پران بازي خواستار صلح وامنيت در كشور شدند.???????????

دراین جشنواره که درولسوالي كشك رباط سنگي هرات راه اندازی گردیده بود صدها تن از کودکان و نوجوانان دختروپسرحاضر شده بودند.

برگذاركننده گان اين برنامه درولسولاي كشك رباط سنگي هرات ميگويند: هدف از راه اندازی این جشنواره ، بهبود وضعیت امنيتي وآمدن صلح دراين ولسوالي ميباشد.

شیر آقا سروری ولسوال کشک رباط سنگی گفت: دراين برنامه ضمن حمایت از صلح و امنیت ازتمام مردم خواسته شد، تا در آوردن صلح وثبات تلاش نمايند، چراكه بدون صلح و امنیت فرزندان شان نمی توانند تا با آرامش به مکتب رفته و برای آبادی کشورشان تلاش کنند.

وي افزود: دراین جشنواره صدهاي دانش آموزدختروپسرازدومكتب آن ولسوالي شركت نموده بودند، كه با نقاشي برروي كاغذ و پران بازي حمايت شان را ازصلح اعلام داشتند.

ولسوال كشك رباط سنگي گفت: روی کاغذ پران ها شعار های “زيرپرچم صلح، نابود باد جنگ، ما كشوري امن ميخواهيم” و دیگر شعارهای که در تطبیق عدالت،قانون وامنيت نقش دارد نوشته شده بود.

شماری از باشنده گان هرات بر این باورند که  راه اندازی چنین همایشهایی در انجام بازیهای سالم و ایجاد فضای مناسب برای انجام مسابقات و اينگونه بازیها اهمیت بسزایی دارد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top