افتتاح سه پروژه مشترک اقتصادی میان افغانستان و ترکمنستان

پروژه های خط‌آهن آقینه – اندخوی، لین برق ۵۰۰ کیلووات اندخوی – پلخمری و پروژه فایبر نوری صبح امروز با حضور روسای جمهوری افغانستان و ترکمنستان گشایش و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

قربان‌علی بردی محمدوف رییس جمهوری ترکمنستان در مراسم گشایش این پروژه‌های مهم اقتصادی گفت من یقین دارم که چنین پروژه‌ها پشتوانه‌ی قوی برای اقتصاد افغانستان بوده و به صنعت این کشور نیز موثر خواهد بود. وی افزود که پروژه های متذکره اعتماد مردم افغانستان را به خودکفایی افزایش خواهد داد و ترکمنستان حمایت های خویش را در عرصه های اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک با افغانستان ادامه می دهد.

در همین حال محمداشرف غنی رییس جمهوری افغانستان افتتاح خط آهن آقینه – اندخوی و سایر پروژه‌های زیربنایی میان دو کشور را گام‌های ارزنده در راستای گسترش بیشتر این روابط و بخشی مهم دیدگاه اتصال منطقوی خوانده و افزود دوستی بین افغانستان و ترکمنستان برای دولت و مردم افغانستان یک رابطه‌ی پُر ارزش است.

وی گفت که ترکمنستان خواهان ایفای نقش کافی در پروسه صلح افغانستان است و از سال ۲۰۱۳ به این طرف به صورت دوامدار، خواسته تا یک دور از نشست‌های پروسه صلح افغانستان در شهر زیبای عشق‌آباد به میزبانی این کشور برگزار شود.

ترکمنستان از جمله کشور های همسایه‌ی افغانستان که در سال‌های گذشته پروژه‌های بزرگ اقتصادی مانند تاپ و تاپی را در افغانستان راه‌اندازی کرده و این پروژه‌ها اکنون در حال اجرا می‌باشد.

 

برای دریافت اخبار دقیق، به کانال تل‌گرام کهندژ بپیوندید!

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top