تظاهرات اتحادیه ی داکتران ولایت هرات به خاطر افزایش ناامنی و اختطاف ها درهرات

پس از اختطاف دو داکتران در یک هفته گذشته در هرات اتحادیه داکتران این ولایت دست به اعتراض زدند. آنان نهادهای امنیتی را در راستای تامین مصوونیت شهروندان و افزایش آدم‌ربایی به بی‌توجهی متهم کرده و هشدار می‌دهند، که تا به حرف شان گوش داده نشود به اعتراض خود ادامه می‌دهند. والی هرات نیز میزان جرم‌های جنایی در این ولایت را نگران کننده می‌خواند و تاکید دارد که برای مبارزه با آن برنامه‌های روی دست است.

اتحادیه داکتران هرات که به‌دلیل افزایش آدم‌ربایی در این ولایت به اعتراض خیابانی دست زده اند، می‌گویند: تنها در یک هفته گذشته دو داکتران یکی از معاینه‌خانه‌اش و دیگری از مسیر شاهراه هرات – اسلام‌قلعه ربوده شدند، که یک‌تن آنان در بدل پول رها شده و دیگرش هنوز در بند آدم‌ربایان است.

داکتر نظیف احمد نظیف یکتن از معترضین تاکید دارد که اگر به خواست شان رسیدگی نشود دامنه اعتراضات خود را گسترده خواهند ساخت.

این معترضان نهادهای امنیتی را در قسمت تامین امنیت بی‌پروا می‌دانند و می‌گویند: آدم‌ربایی و افزایش نا امنی در این ولایت هر روز بیشتر می‌شود.

داکتر نثار احمد مصدق، رییس اتحادیه داکتران و کارمندان صحی هرات هم میگوید: ناامنی و مشکلات اجتماعی در هرات بیداد می کند و کسی نیست که از حقوق مردم دفاع کند و دولت هم در این موضوع بی تفاوت است.

او تاکید دارد، که تا برآورده شدن خواسته های برحق مردم هرات، انان به اعتراضات شان ادامه خواهند داد.

والی هرات نیز مشکل ناامنی و جرم‌های جنایی در این ولایت را می‌پذیرد و میگوید: که آدم ربایی ها بیشتر انگیزه اقتصادی دارد.

وی: به اعتراض کننده‌گان وعده می‌دهد که تمام خواسته های آنان را به مرکز انتقال خواهد داد و وزارت داخله کشور نیز وعده  سپرده است تا به زودترین فرصت به مشکلات مردم هرات رسیده گی کند.

این درحالیست که شب گذشته نیز، امنیت ملی هرات، یک صراف را که هفده روز پیش ربوده شده بود، ازیک خانه در شهر هرات پیدا نموده و در پیوند به آن پنج آدم‌ربا را بازداشت کرده است.

هرچند همواره پس از اوج گرفتن نا امنی ها در ولایت هرات هیاتی از مرکز امده و چندین مقام بلندرتبه محلی و امنیتی را تبدیل می کند و وضعیت امنیتی به گونه ی نسبی بهبود میابد، اما ریشه های این مشکلات تا اکنون به جایش باقی است و باشنده گان ولایت هرات نیز پیوسته از موجودیت ناامنی ها و پدیده ی اختطاف رنج میبرند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top