آغاز پروازها از طریق دهلیزهوایی میان ولایت هرات و دهلی نو

نخستین محموله کالاهای صادراتی ولایت هرات از طریق دهلیزهوایی به دهلی نو پایتخت هندوستان صادر شده است.

یک محموله یک و نیم تنی کالاهای صادراتی که شامل میوه خشک و زعفران می شود در نخستین پرواز به هندوستان صادر شده است.

انتظار می رود که در پروازهای بعدی مقدار بیشتری کالاهای صادراتی به هند صادر شوند.

اجمل حمید عبدالرحیم زی معاون مالی واداری وزارت صنعت و تجارت کشور که به منظور افتتاح دهلیز هوائی میان هرات و دهلی نو به این ولایت آمده است میگوید: براساس دیدگاه بزرگ اقتصادی حکومت افغانستان، تلاش براین است تا افغانستان وارداتی به یک افغانستان صادراتی مبدل گردد.

همچنان کمارگروو سرکنسول کشور هندوستان درهرات نیزمیگوید: “هرات بهترین و با کیفیت‌ترین زعفران را دارد. نیازی نیست که این زعفران با دیگر زعفران‌ها در رقابت باشد. هند بزرگترین بازار برای زعفران افغانستان است. مطمین استم، یکبار زعفران هرات به هند صادر شود، شما زعفران کافی برای صادر کردن به هند نخواهید داشت. زیرا؛ تقاضای زعفران در هند بسیار زیاد است. این یک گام بسیار مهم و خوب برای هردو کشور است.

از سوی هم مقام های محلی هرات می گویند، دولت افغانستان در حال فعال ساختن راه های متعدد اقتصادی با کشورهای مختلف جهان است.

عبدالقیوم رحیمی والی هرات تاکید دارد، که با آغاز پروازها از طریق دهلیزهوایی از این ولایت به هندوستان، در کنار میوه خشک و زعفران، دیگر تولیدات کشاورزی و صنعتی هرات نیز صادر خواهند شد.

مسئوولان اتاق تجارت هرات نیز می گویند، هرات در سال گذشته 22 درصد صادارت داشته است و با افتتاح دهلیز هوائی میان هرات و دهلی، صادارت این ولایت افزایش پیدا خواهد کرد و تاثیرات خوبی بر رونق کشت وکار کشاورزان و صنعت کاران خواهد داشت.

سعد خطیبی رئیس اتاق تجارت هرات میگوید؛ که این ولایت در زمینه صادرات ظرفیت های بالایی دارد و باید زمینه صارات این کالاهای به سایر کشورها نیز فراهم شود.

از آغاز کار دهلیزهای هوایی در کشور، بیش از شش هزار و صد تن کالاهای صادراتی به کشورهای مختلف صادر گردیده و اکنون در نخستین محموله کالاهای صادراتی هرات به هند از طریق دهلیز هوایی، بیش از دو صد کیلوگرام زعفران و بیش از یک هزار دوصد کیلوگرام میوه خشک است.

اکنون با فعال شدن دهلیزهوایی میان هرات و دهلی، انتظار می رود که میزان صادرات کشور افزایش یابد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top