ایجاد شهرک های بازی سرپوشیده برای کودکان در هرات

ساخت مکان های بازی های کودکانه طی سال های آخیر در ولایت هرات رو به افزایش بوده و این اماکن تفریحی سرپوشیده به خانواده ها این فرصت را داده، تا برای سرگرمی با کودکان شان به این مکان ها بروند.

خانواده ها از بیم ناامنی ها کمتر به پارک های تفریحی اطراف شهر هرات می روند، اما تفریح گاه هایی سرپوشیده به علت داشتن امنیت و آرامش، مورد توجه خانواده ها قرار گرفته اند.

اینجا در هرات سومین شهربازی سرپوشیده به فعالیت آغاز کرده است.

طی چند سال گذشته بیش از 600 هزار دالر امریکایی برای ساخت این شهربازی ها از سوی سکتور خصوصی سرمایه گذاری شده است.

نجیب الله یعقوبی مسئول شهربازی هرات مال میگوید: بخاطر استقبال بیش از حد خانواده ها براین شده است تا برای اطفال، مکانی تفریحی امن و سالم را ایجاد نماید.

از سوی هم شماری از کودکانی که دراین مکان برای تفریح آمده اند، از ایجاد این شهر بازی خرسند به نظر میرسند.

مریم و صهیب دوتن از اطفالی که در این مکان تفریحی غرق بازی های کودکانه شان استند، از این که برای شان زمینه سرگرمی فراهم شده است، خوشحال استند.

شهربازی های سرپوشیده به خاطر امنیت و مسئونیت بیشتر نسبت به فضای بیرونی، در هرات با استقبال گرم خانواده ها روبه رو شده است.

بیشتر این خانواده ها کودکان شان را به این مکان های تفریحی میاروند، تا با استفاده از این فضا روحیه ی شان شاد شود و ذهن شان آرام گردد.

این سرگرمی ها که در زمینه رشد و تقویت فکری و ذهنی کودکان مهم پنداشته می شوند، در یکی دو سال گذشته توجه تعداد زیادی از خانواده‌ها را به خود جلب کرده و در این مجموعه ها امکانات تفریحی متعددی برای بچه‌ها وجود دارد، از همین رو باعث شده است تا خانواده ها با اطمینان بیشتر به اینجا بیایند و برای لحظاتی به کودکان شان خوشی بدهند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top