برگزاری نمایشگاه شکوفه های رنج در هرات

نمایش‌گاهِ نقاشی به‌هدف مبارزه با خشونت علیه کودکان و تأمین مصوونیت آن‌ها در هرات برگزار شد. برگزارکننده‌گان این نمایش‌گاه می‌گویند، حقوق اجتماعی کودکان افغانستان به ویژه آموزش و پرورش آن‌ها، سال‌هاست که نقض می‌شود و حکومت دراین خصوص باید توجه جدی نماید. از سویی هم، شماری از بازدید کننده‌گان این نمایش‌گاه سه روزه به این باورند که برگزاری چنین برنامه‌ها می‌تواند جایگاه کودکان را در اجتماع تعریف نموده و برای ایجاد مصوونیت به آن‌ها کمک کند.

با ترکیبی از رنگ‌ها، رنگ زنده‌گی بیشتر کودکان کشور را به تصویر کشیده‌است.

هنرمندی که سال هاست با نقاشی هایش دردهای مختلف مردم را فریاد میزند، اکنون نمایش‌گاه نقاشی را در هرات، برای تأمین حقوق کودکان برگزار کرده، حقوقی‌که سال‌هاست کودکان این سرزمین از آن محروم مانده‌اند.

عزیزاحمد سوران با نمایش تصویرهای گوناگون از خشونت علیه کودکان، می‌خواهد تهدیدهای فرا راه کودکان را برای بازدیدکننده‌ها تعریف کند.

نبود امنیت اجتماعی و زمینه سالم آموزش و پرورش، از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که کودکان را در معرض آسیب‌های زیادی قرار می‌دهد.

درهمین حال، شماری از بازدیدکننده‌گان، به این باورند، که برگزاری چنین نمایش‌گاه‌ها می‌تواند، جایگاه کودکان را در اجتماع تعریف نموده و برای ایجاد فضای مصوون به آن‌ها کمک کند.

به باور شماری از روان شناسان نیز، کودکان بیشترین آسیب را در تحولات کشور دیده‌اند و هنوزهم در معرض تهدیدهای جدی اند.

این نمایش‌گاه سه روزه، پیش از این در بلخ، بامیان و در خارج از افغانستان در هند برگزار شده و قرار است در برخی ولایت‌های شرقی نیز برگزار گردد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top