مقامهای امنیتی در حوزه غرب میگویند: نیروهای امنیتی در جریان یک عملیات مشترک در بالامرغاب، بخش های زیادی از منطقه مورچاق این ولسوالی را از تصرف طالبان مسلح بازپس گرفتند. درهمین حال مسئوولان اداره اطلاعات و فرهنگ این ولایت میگویند: طالبان پس از شکست در قریه موریچاق ولسوالی بالامرغاب ولایت بادغیس، قلعه باستانی موریچاق را نابود کردند. به گفته ی این مسئولان طالبان با ماین گذاری این قلعه را نابود کردند و درب و پنجره ی آن را هم با خود برده اند.
اینجا قریه موریچاق در مربوطات ولسوالی بالا مرغاب ولایت بادغیس و این تنها عکسی است که از قلعه ی باستانی موریچاق گرفته شده است، جایکه موجودیت کوهستان و نبود سرک باعث شده است تا نیروهای امنیتی با موتورسایکل یا سه چرخه ها نقل و انتقال میگردند.
پیوستن شماری از افراد پولیس به گروه طالبان باعث شد، تا چندی قبل این منطقه به تصرف طالبان مسلح در آید.
اکنون مسئولان در ولایت بادغیس میگویند: طالبان در اولین روزهای که این قلعه را تصرف کردند، آن را از میان بردهاند.
عبدالصبور صبوری سرپرست اداره ی اطلاعات و فرهنگ بادغیس می گوید: طالبان با ماین گذاری و مردم منطقه را ناچار ساختند تا با بیل و کلنگ در نابودی این قلعه با آن ها همکاری کنند.
تخریب قلعه ی موریچاق واکنشهای گوناگونی را در پی داشت و برخی از نمایندگان شورای ولایتی بادغیس، اینکار را تاسفبار خواندند.
بهاءالدین قادسی نماینده ی شورای ولایتی بادغیس: از دولت میخواهد، تا با جابجایی پوسته های بیشتر، از نابودی آبده ها و اثرهای تاریخی پیشگیری کند.
اکنون مقامهای امنیتی در حوزه ی غرب میگویند: عملیات مشترک نیروهای امنیتی مستقر در بادغیس تحت نام شفق از دو هفته به اینطرف آغاز گردیده است، که قلعه مورچاق، بازار، نقطه صفری و برخی دیگر از قریه جات این منطقه را از کنترل طالبان مسلح خارج نمودند.
به گفته ی این مقامها، همچنان مدعی شده است که در پی عملیات مشترک نیروهای امنیتی، سه طالب مسلح کشته و ۱۳ تن دیگر نیز زخم برداشته اند، که وضعیت شماری زیاد از این مجروحان وخیم گزارش شده است.
قلعه مورچاق، بازار و برخی دیگر از بخش های این منطقه منطقه، نزدیک به دو ماه قبل در پی حملات طالبان مسلح منجر به سقوط این بخش ها از سوی طالبان مسلح و تسلیمی نزدیک به ۵۰ پولیس مرزی به این گروه گردید.
به گفته ی مقامهای امنیتی، در این عملیات که نیروهای کوماندو، اردو ملی، پولیس قطعه خاص، پولیس مرزی و امنیت ملی اشتراک دارند، تا ایجاد پوسته های امنیتی برای پولیس مرزی در این مناطق ادامه دارد.
قلعهی موریچاق آن گونه که مسئوولان در اداره ی اطلاعات و فرهنگ این ولایت میگویند: بیش از نه صد سال پیشینه دارد.
این قلعه از برج های مستحکمی برخوردار بوده و نیروهای امنیتی افغان و گروه طالبان از آن به جای سنگر کار می گرفتند.