این نمایشگاه با حضور مقام های وزارت اطلاعات وفرهنگ و مسئولان محلی هرات به منظور جلوگیری از ثبت هنرمینیاتوری و خوشنویسی به نام برخی کشور های منطقه در سازمان یونسکو، افتتاح گردید.
مسئولان وزارت اطلاعات وفرهنگ کشور میگویند: هنر مینیاتوری و خوشنویسی زاده ی هرات است و خالق این هنر استاد کمال الدین بهزاد میباشد.
طاهر ظهیر سرپرست اطلاعات وفرهنگ کشور برحمایت از هنر و هنرمندان کشور تاکید داشته میگوید: به تازه گی وزارت اطلاعات و فرهنگ کنفرانسی را با نماینده گان یونسکو برگزار کرده و در مورد پیشینه ی هنر مینیاتوری و خوشنویسی وضاحت داده است، تا خواستگاه این هنر هرات و خالق ان استاد کمال الدین بهزاد در این سازمان ثبت گردد.
وی افزود: هنرمینیاتوری درهرات به کمال رسیده و از اینجا به دیگر کشورهای جهان انتقال یافته است.
هرچند مسئولان هدف از برگزاری این نمایشگاه را حمایت از هنر و هنرمندان میخوانند، اما شماری از هنرمندانی که آثار هنری شان را در اینجا به نمایش گذاشته اند، از عدم توجه دولت به وضعیت هنر مینیاتوری و خوشنویسی انتقاد میکنند.
عبدالناصر صوابی استاد دانشکده هنرهای زیبای یکتن از هنرمندانی است، که هشدار میدهد، اگر حکومت مرکزی برای حمایت هنرمندان و هنرهای مینیاتوری و خوشنویسی این ولایت توجه جدی نکند، هنر مینیاتوری و خوشنویسی در آینده سیر رکودی را خواهد پیمود.
در همین حال وزیر اطلاعات و فرهنگ میگوید: که رئیس جمهور کشور دستور داده است تا در کنار حمایت از هنرمندان کشور، حفظ و مرمت مصلی هرات (مناره ها) و باز سازی مقبره ی استاد کمال الدین بهزاد در اولویت دستورکار این وزارت قرار گیرد، که به زودی این دستور عملی خواهد شد.
هر مینیاتوری و خوشنویسی نزدیک به هشت قرن درهرات پیشینه دارد و بر اساس روایات تاریخ زاد گاه و خواستگاه هنر مینیاتوری هرات است و خالق و مبتکر آن استاد کمال الدین بهزاد است.
نخستین مکتب مینیاتور به دوره تیموریان در هرات باز میگردد و با وارد شدن کمال الدین بهزاد در این عرصه، این هنر به مرحله دوم خودش رسید.
آنگونه که مسئولان در دانشگاه هرات میگویند: هم اکنون در این دانشگاه روی مکتب سوم هنر مینیاتور کار میشود، که این مکتب با دید نو و مدرن به این هنر نگاه میکند.