وارد شدن تلفات سنگین به طالبان مسلح در نتیجه ی عملیات نظامی در ولایت بادغیس

طی ده روز گذشته، در نتیجه حملات هوایی وزمینی نیروهای مشترک امنیتی و کماندوها در ولایت بادغیس، نزدیک به صد تن از طالبان کشته و زخمی شدند.

مقام های امنیتی در بادغیس تاکید دارند که طی این مدت نبرد سنگین  میان نیروهای مشترک امنیتی و طالبان در آنولایت صورت گرفته است و تا اکنون بیشتر از ده ها قریه از وجود طالبان پاکسازی و چندین پوسته امنیتی که قبلآ ازسوی طالبان سقوط داده شده بود، دوباره به تصرف نیروهای امنیتی قرار گرفته است.

باین حال شماری از افسران اردو و کماندوی در بادغیس از طالبان میخواهند که از خشونت دست بردارند در غیرآن کشته خواهند شد.

بدنبال حملات هماهنگ، طالبان بالای چند ولسوالی در ولایت بادغیس وسقوط چندین پوسته امنیتی بدست افراد این گروه، عملیات مشترک نظامی نیروهای افغان بنام “غالب 18 ” در ولسوالی های قادس، بالامرغاب و آبکمری آن ولایت راه اندازی گردیده است.

برید جنرال محمد ابراهیم فضلی قوماندان لوای سوم اردوی ملی در ولایت بادغیس میگوید، در ده روز گذشته حملات هوایی و زمینی نیروهای مشترک نظامی در آن ولایت جریان داشت که تاکنون نزدیک به صد تن از طالبان مسلح کشته و زخمی شدند و بیشتر از 20 قریه از وجود طالبان پاکسازی شده است.

وی همچنان میگوید، که در این عملیات ده ها میل جنگ افزار و وسایط ترانسپورتی طالبان نیز بدست نیروهای دولتی افتاده است.

از سوی هم شرآقا الکوزی آمر امنیتی پولیس بادغیس نیز این عملیات را پر دستاورد می شمارد و هماهنگی درست میان نیروهای مشترک امنیتی وخیزش های مردمی را عامل این موفقیت عنوان میکند.

همچنان دگروال غلام فاروق بیگی معاون لوای دوم کوماندو در بادغیس از ایجاد بیز های امنیتی سخن میزنند وتاکید دارند، که مراکز آنان را در تجهیز وهماهنگی بیشتر و تامین امنیت کمک میکند.

باین حال شماری از افسران اردو وکماندوی در بادغیس از طالبان میخواهند، که از خشونت دست بردارند در غیرآن کشته خواهند شد.

ولایت بادغیس از جمله ولایات نسبتآ نا امن در حوزه غرب کشور شمرده میشود، که در دوهفته اخیر گواه مرگبار ترین حملات طالبان بود و قبل از راه اندازی این عملیات نظامی، درنیتجه ی حملات گروهی طالبان بالای اماکن نظامی، چندین پوسته امنیتی در سه ولسوالی آن ولایت توسط طالبان سقوط داده شده بود.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top