یک هنرمند در نیمروز از فیبر و چوب‌های بیکاره؛ آثار دستی هنری می‌سازد

این هنرمند که بازرگان هم است، در فرصت بیکاری‌اش از فیبر و چوب‌های که قابل استفاده نیست، مجسمه، گل و گیاه و سایر آثار تزیینی را می‌سازد.

ریاست اطلاعات و فرهنگ نیمروز می‌گویند، برای حمایت از کارهای هنری و دستآوردهای هنرمندان این ولایت، تلاش دارند تا آثار هنری انان را در سطح کشور به نمایش بگذارند.

هنرمندی که تلاش میکند تا ضایعات فیبر وچوب را با خلاقیت به اشکال تزئینی درآورد.

محمد رفیق صادق هنرمندی که میگوید: از خوردسالی به این سو علاقه به هنر و ساخت کارهای دستی هنری داشته است.

او که شغل اصلی اش تجارت است، درفرصت های بیکاری ازابتدائی ترین تجهیزات، کارهای هنری دیدنی میسازد.

یکی از کارهای که توسط محمدرفیق ساخته شده است، مجسمه ی از فرخنده است، که وضعیت نا به حنجار زنان کشور را به نمایش گذاشته است.

این هنرمند تلاش کرده است با خلق آثار دستی و مجسمه‌ای اش پیام‌های گوناگونی را به مخاطب برساند.

شماری از نماینده گان مردم در شورای ولایتی و استادان دانشگاه نیمروز کارهای این هنرمند را ارزشمند خوانده میگویند: حکومت محلی باید بخاطر رشد و پیشرفت هنرمندان از کارهای هنری شان حمایت نماید.

درهمین حال مسوولان اداره ی اطلاعات و فرهنگ نیمروزمی‌گویند: انان برای حمایت از هنرمندان تلاش میکنند و قرار است در آینده به منظور حمایت از کار و دست آوردهای این هنرمند نمایش‌گاه‌های را در مرکز کشور برگزار نمایند.

طی سال های گذشته، هنرمندان زیادی در ولایات مختلف کشور، برای رشد هنر تلاش های زیادی کرده اند و خلاقیت های زیادی داشتند، اما عدم توجه دولت به ابتکار و دستآورده های هنری، هنرمندان همواره مورد انتقاد شهروندان بوده است.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top