9 کشته و 15 زخمی درنتیجه ی یک انفجار در مرکز شهر هرات

انفجار در دروزاه ی شمالی مسجد جامع هرات 9 کشته و15 زخمی برجای گذاشت. این رویداد حوالی ساعت 3:30 بعد ازظهر امروز سه شنبه به وقوع پیوست.

انفجار مذکور که ناشی از کارگذاری مواد در بدنه ی یک عراده موتورسایکل صورت گرفت، باعث کشته شدن 9 تن وزخمی شدن 15 تن گردید.

موتورسایکل که مواد انفجاری در بدنه ی آن کار گذاری شده بود، درمحل پارکینگ موتورسایکل های درب شمالی مسجد جامع هرات، منفجر گردیده است، که در این رویداد چندین موترسایکل ویک سه چرخ حریق و کاملآ از بین رفت.

جنرال ایوب انصاری قوماندان امنیه هرات میگوید: تاهنوزمعلوم نیست که مواد درکدام یک ازین وسایط کارگزاری شده بود و هدف از این انفجار نیز مشخص نشده است.

قوماندان امنیه هرات گفت: قبلآ راپورهای از تهدیدات امنیتی به ارگانهای کشفی رسیده بود، اما زمان و مکان آن مشخص نبود.

درهمین حال شماری ازباشنده گان هرات، این حمله به جان غیر نظامیان را نکوهش کرده و از دولتمردان میخواهند، تا برای تامین امنیت بهتر مردم تلاش بیشتر نمایند.

از سوی هم سخنگوی والی هرات با ارسال خبرنامه ی گفته است که والی هرات ضمن نکوهش شدید این حمله تروریستی به مسئولان صحی هدایت داده است تا ازهمه امکانات خود بخاطرتداوی مجروحان استفاده نمایند

به نقل از سخنگوی والی هرات، محمد آصف رحیمی میگوید:” این حمله تروریستی وجنایت کارانه که مردم بیگناه را هدف قرارداده است کار کسانی است که تحمل دیدن امنیت، رفاه و ثبات ولایت هرات را ندارند”.

این انفجار هنگامی که نمازگزاران و فاتحه داران درحال خروج از مسجد جامع بودند، صورت گرفته است.

جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات میگوید: محمد آصف رحیمی والی، به تمام نیروهای امنیتی واطلاعاتی هدایت داده است، تا بخاطر شناسایی وگرفتاری عاملان این انفجار تروریستی بسیج شوند وعاملان را به پنجه قانون بسپارند.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top