از روز جهانی ورزش یوگا در هرات تجلیل شد

مسئوولان نمایندگی سیاسی هند در این ولایت میزبان  ده ها ورزشکاری بودند، که با تجلیل از این روز حرکات ورزش یوگا را انجام دادند. این ورزش از هند شروع شده و در حال حاضر نزدیک به سیصد شهرجهان یوگا راتجلیل میکنند. در هرات کمتر ورزشکاری با این ورزش آشنایی دارد.

ده ها ورزشکاراینجا در مقر کنسولگری کشورهندوستان درهرات، جمع شده با حرکات نرم ورزشی روز جهانی یوگا را تجلیل می کنند.

یوگا که به معنی وصل کردن است نوعی ورزش می باشد، در حال حاضر این ورزش در بیشتر از 300 شهر جهان انجام میشود.

سرکنسول هندوستان در هرات میگوید: امسال در 15 کشور جهان از یوگا که به ورزشکار آرامش می دهد و در نهایت باعث سلامتی آنها می شود، تجلیل شده است.

جی دیب جنرال کنسول هندوستان در هرات میگوید: “یوگا تنها ورزشی است، که هیچ گونه مصرفی ندارد و این ورزش را میتوان در تمام مکان ها انجام داد”.

اگرچه حرکات ورزشی که امروز در اینجا اجرا شد، بیشتر آنها برای ورزشکاران هراتی تازه بود، اما مسئوولان ورزش هرات میگویند: هم اکنون برخی ها در این ولایت این ورزش را انجام میدهند.

عبدالمعین صبور رئیس انجمن ورزشکاران هرات میگوید: تلاش می کنند، تا این ورزش را نیز در صف دیگر رشته های ورزشی در این ولایت اضافه کنند.

در ورزش یوگا که خیلی ها برای رفع خستگی و نشاط روحی به آن روی آورده اند، بیشتر حرکات ذهنی اجرا میشود و هندی ها ورزش یوگا را به گونه گسترده انجام می دهند.

همه ساله نمایندگی سیاسی هند روزجهانی ورزش یوگا را در هرات تجلیل میکند، برای اولین بار در سال 2014 میلادی ورزش یوگا که سابقه دیرینه دارد بین المللی شد.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top