تصرف کامل ولسوالی تیوره ولایت غور، توسط نیروهای دولتی

ولسوالی تیوره ی ولایت غور به صورت کامل در تصرف نیروهای دولتی درآمده است، مقامهای امنیتی در زون غرب میگویند: در عملیات مشترکی که از صبح روز 5 شنبه برای بازپس بگیری آن ولسوالی آغاز گردیده بود، نیروهای امنیتی موفق شدند، تا صبح جمعه این منطقه را به صورت کامل تصرف نمایند.

جنرال محمد ناصر هدایت، قوماندان قول اردوی 207 ظفر میگوید: از آنجايكه طالبان در خانه هاي مسكوني جا گرفته و مردم ملكي را سپر ساخته بودند، و اكثر راه هاي مواصلاتي به ولسوالي تيوره و حتي كوچه هاي داخل قريه جات نزديك ولسوالي را ماين گذاري كرده بودند، عمليات پاكسازي به كندي مواجع شده است.

وی افزود: سرانجام حوالی ساعت 8:00 صبح امروز نیروهای امنیتی به کمک قوای هوائی موفق شدند، تا طالبان را از تمام نقاط ولسوالی بیرون برانند و عملیات پاکسازی خانه به خانه جریان دارد.

از سوی هم جنرال مصطفي محسني قوماندان امنیه ولايت غور ميگويد: ولسوالي تيوره ولايت غور اوایل صبح امروز به دست نيروهاي امنيتي افتاده است كه از دیروز تا اکنون 59 طالب کشته و 54 تن دیگر زخمی شده اند.

درهمین حال مسئولان بخش رسانه ی ریاست جمهوری میگویند: محمداشرف غنی رئیس جمهور کشور، صبح امروز طی تماس‌های جداگانۀ تلیفونی با طارق‌شاه بهرامی سرپرست وزارت دفاع ملی، قوماندان قول‌اردوی ۲۰۷ ظفر و محمدناصر خاضع والی غور، مؤفقیت عملیات نظامی در ولایت غور را که باعث شکست دشمن گردیده‌است، تبریک گفته است.

ولسوالی تیوره ی ولایت غور که یکی از مناطق استراتژیک آن ولایت به شمار میرود، حدود 5 روز قبل پس از یک نبرد سنگین، به تصرف نیروهای دولتی درآمد و گفته های وجود دارد که طالبان پس از تصرف آن ولسوالی شمار زیادی از مردمان ملکی را به قتل رسانیده و تاسیسات دولتی را آتش زده اند.

مقامهای امنیتی حوزه غرب میگویند: تا به اکنون از شمار تلفات هردو طرف، مشخص نیست و آمار و ارقام آن بعدآ با رسانه ها شریک ساخته خواهد شد.

گزارش: پدرام قاضی زاده

ویرایش: نذیر ایوبی

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top