ثبت نزدیک به 8 صد مورد شکایت انتخاباتی درهرات

روند جمع آوری فورمه های شکایات از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی در هرات درحالی جریان دارد که به گفته این کمیسیون، ممکن است بعد از بررسی این شکایات، آرای برخی مراکز رای دهی باطل اعلان شود.

به گفته مسئوولان کمیسیون شکایات انتخاباتی در هرات، توقع می رفت با استفاده از سیستم بایومتریک شکایات کمتری به این کمیسیون برسد، اما تا کنون نزدیک به 8 صد مورد شکایت به این کمیسیون ثبت شده است.

مشکلات در استفاده از سیستم بایومتریک، تاخیر در باز شدن مرکزهای رای دهی، تخلف برخی ناظران در روز انتخابات و راه نیافتن ناظران هنگام شمارش آرا شامل شکایاتی است که به گفته مسوولان، به این کمیسیون رسیده است.

امیر محمد مظفر کمیشنر کمیسیون شکایات انتخاباتی ولایتی هرات میگوید: تا به اکنون بیش از 792 مورد شکایت به صورت رسمی ثبت شده است، که پس از بر رسی ها میزان تخلفات معلوم خواهد شد.

از سوی هم باشنده گان هرات نیز خواهان بررسی جدی شکایات انتخاباتی اند و می گویند، باید جلوی افرادی که با تقلب می خواهند وارد پارلمان کشور شوند، گرفته شود.

آنان تاکید دارند که باید به اراده ی مردم ارزش گذاشته شود و به آرای پاک مردم محاسبه ی صادقانه صورت گیرد.

درهمین حال مسئولان دفتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات مشکلات موجود در روز انتخابات را می پذیرد، اما تاکید دارد که این مشکلات تا حد زیادی قابل حل است.

احمدشاه قانونی رییس دفتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات هرات میگوید: آنان مصمم هستند، تا با امانت داری کامل آرای واقعی مردم، به مشکلات به وجود آمده رسیده گی کنند.

روند جمع آوری جمع آوری صندوق های رای دهی نیز روز چهارشنبه از سطح شهر و ولسوالی های هرات تکمیل و تا آخر هفته جاری به دفتر مرکزی کمیسیون مستقل انتخابات خواهد رسید.

هزاران سال قبل در شمال ولایت هرات شهری بنام کهندژ( قهندز ) وجود داشت که به قول سیفی، این شهر را بخت النصر، پنجصد سال قبل از شهر قدیم هرات و بعد از قلعه اختیار الدین، آباد کرده است. بعضی مورخین هم بنای آن را بنام "خورنوش حاکم عصرمنوچهر" نسبت میدهند و مسلم است که کهندژ، قبل از شهر قدیم هرات بنا شده است. کهندژ، قرنها در پهلوی شهر هرات، با ترقی یا انحطاط، مواجه بوده و روایت است که در صدر اسلام، یعنی در حدود قرن اول هجری، شهر کهندژ هزار و پنجصد سرای(منزل نشیمن)، هشت مسجد جامع، نهصد مسجد و دوکان، چهل حوض و هژده حمام داشته و در عین حال پرورشگاه و اقامت گاه بسی از عالمان و عارفان بوده است، که از جمله میتوان از پیر هرات، حضرت خواجه عبدالله انصاری رح( ۳۹۶-۴۸۱ ) که در کهندژ تولد و تربیت یافته است، نام گرفت. در قرن ششم در فتنه ملا حده، تخریباتی درین شهر رخ داده و در هجوم وحشیانه قوای چنگیزی( ۶۱۷ ) بکلی محو و منهدم شده است. کهندژ در قرون اخیر تدریجا" هموار شده و اراضی آن تحت زرع در آمد، اما بعضی حصص مرتفع، باز هم بصورت تپه های بلند باقی مانده که به مصرخ و تل قطبیان شهرت یافته بود، ولی درین دهه های اخیر، از آن تپه ها هم اثری نیست و در عوض، خانه ها و آبادی های زیادی در اطراف آن، به مشاهده میرسد.

*

*

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Top